fbpx
Close X
Suokukkojen soidinkojut Liminka

Piilokojut

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Suokukko

Suokukkojen soidin ja tunnemalliset vastavalokuvat on kevään kohokohta

Lue lisää

Kanahaukka ja huuhkaja

Kuvaa harvoin kuvattavat lajit nyt uudesta metsäkojustamme

Lue lisää

Erilaisia kuvia piilokojusta!

Finnaturen piilokojut on tarkoin suunniteltu ja rakennettu lintukuvaajia ajatellen. Kojuistamme pääsee kuvaamaan lajeja, joita on vaikea lähestyä muuten. Vierailu piilokojussa on elämys kaikille luonnosta kiinnostuneille!

Piilokoju tie hyviin kuviin

Vaikka pääsemmekin luonnossa kuvaamaan vapaasti lähes kaikkia lajeja, voivat taustat, etäisyys ja valonsuunta olla hankalat. Kuvaamisen onnistuminen on pitkälti tuurista kiinni. Hyvien kuvien saaminen vapaassa luonnossa vaatii paljon pitkäjänteisyyttä, tietoa lajien käyttäytymisestä sekä roppakaupalla aikaa ja onnea.

Piilokojut ovat toisenlainen tapa kuvata. Piilokoju lisää mahdollisuuksia hyviin kuviin huomattavasti, eikä kuvaajan tarvitse viettää metsässä viikkoja. Hyvässä kuvassa kaikki on kohdallaan, mielenkiintoinen laji, hyvä tausta, valon suunta ja kuva kulma. Nämä kaikki on kojussa valmiiksi mietitty sinua varten.

Upea kokemus luonnon keskellä!

Piilokojumme on varta vasten suunniteltu ja rakennettu luontokuvausta ajatellen. Olemme käyttäneet kaiken ammattitaitomme, jotta kojumme olisivat mukavia ja että asiakkaillemme syntyisi mahdollisimman hyviä kuvia kojuvierailulta.

Uudistamme kuvauskojujamme jatkuvasti ja pyrimme vastaamaan maailman tasoon, suurin osa asiakkaistamme tuleekin ulkomailta.

Valokuvauskoju on hieno kokemus kaikille luonnosta kiinnostuneille! Metsän ja lintujen äänet saavat mielen rentoutumaan, ja monia lajeja pääsee näkemään uskomattoman läheltä.

Ammattikuvaajien suunnittelemat piilokojut

Rakennamme kaikki kiinteät piilokojut itse vuosien kokemuksella. Kojuissamme on aina useita kuvausaukkoja, ja kiinnitämme erityistä huomiota kuvausmukavuuteen. Hyvä esimerkki tästä on uusi kotkakuvauskojumme Utajärvellä, joka onkin kuvauskojujen aatelia sekä syksyllä 2019 uusitut metsäruokinnan kojut!

Kojun paikkoja suunnitellessa kiinnitämme erityistä huomiota kuvauspaikkaan. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä tausta kuville, usein pitkä etäisyys taustaan, jotta kohde nousee kuvissa sievästi esille. Myös valonsuunta on meille tärkeä!

Kojuja rakentaessa pyrimme hyvään näkyvyyteen, mitä enemmän kojusta näet ulos, sitä helpompaa kuvaaminen on. Kuvauspaikan säätömahdollisuudet helpottavat ergonomisemman asennon löytymistä. Enää ei luontokuvaajan tarvitse kuvata hökkelistä metsänreunassa, vaan kojussa voi olla jopa viihtyisää!

Kojun paikkaa valitessa ja kojuja rakentaessa kiinnitämme erityistä huomiota matalaan kuvakulmaan. Maakotka, huuhkaja, kanahaukka, teeret ja suokukot on kaikki kuvattavissa piilokojuistamme matalasta kuvakulmasta!

Suunnittelun ja rakentamisen lisäksi erittäin tärkeää on myös kuvauspaikkojen ylläpito. Koko kauden jatkuva säännöllinen ruokinta, jatkuvasti kasvavan pajukon raivaus sekä kauteen sopivan somistuksen ylläpito ovat lähes suunnitteluakin tärkeämpiä töitä, jotta kuvaus onnistuu täydellisesti.

Vuokraa piilokoju!

Finnaturella on piilokojuja Oulun seudulla maakotkalle, kanahaukalle, huuhkajalle, suokukolle, teerille ja pihalinnuille. Kojuilla vierailee myös useita muita lintulajeja, joita pääsee kuvaamaan päälajin ohella. Vuokraamme näitä piilokojuja luontokuvaajille Utajärvellä, Limingassa ja Muhoksella.  Järjestämme myös piilokojuillamme valokuvauskursseja, joilla pääset tutustumaan kojuihin ja saat vinkkejä kuvaamiseen.

Finnature vuokraa piilokojuja kaikille luonnon tarkkailusta kiinnostuneille: yksittäisille kuvaajille, ryhmille ja esimerkiksi työporukoille virkistyspäiviksi.

Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten jäsenille sekä Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille 10% alennuksen kojujen hinnasta. Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa (Finnaturen erityismatkaehdot).

Kojuvuokran voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla!

”Mukavaa että Smartum edulle löytyy näin mahtava käyttökohde ja palailen ”tuhlaamaan” Smartum etua teille myöhemminkin, jos työnantajan tarjoama etu jatkuu vastaisuudessakin. Aiemmin olen oikeasti tuhlannut smartumit esim. leffaan tai keilaamiseen, mutta nyt olen todella tyytyväinen kun löydän niille järkevän käyttökohteen”

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Suokukko

Suokukkokojuistamme kuvaat soidinta ja tunnelmallisia vastavalokuvia mukavasti

Lue lisää

Kanahaukka ja huuhkaja

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut kanahaukka ja huuhkaja

Lue lisää

Matkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityä matkaa

Lue lisää

Kuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää