fbpx
Close X

Blogi

Finnature etsii lintuoppaita

Finnature Oy hakee ulkomaalaisille matkailijaryhmille lintuja tuntevia oppaita. Oppaan tehtävänä on johdattaa ryhmä lintupaikoille turvallisesti, kertoa Suomen luonnosta ja linnuista sekä tietenkin huolehtia että ryhmäläisille loma Suomessa on unohtumaton kokemus.

Voit olla opiskelija, työelämässä oleva tai eläkeläinen, joka haluaa vaihtelua elämään ja mukavan matkan ulkomaalaisten lintuharrastajien kanssa. Linnut ovat yhdistävä tekijä oppaidemme välillä, joten koulutuksellasi ei ole merkitystä meille. Tärkeintä on lintujen tuntemus, englanninkielen taito sekä halu toimia ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa.

Ryhmää opastaessa et jää yksin. Meillä tehdään kattava pohjatyö ennen sesonkia ja oppaat saavat hyvät tiedot paikoista, joissa kannattaa ryhmän kanssa käydä. Oppaiden Whatsapp -ringin kautta saat jatkuvasti tietoa paikkojen toimivuudesta, uusista potentiaalisista paikoista ja tavoitat tarvittaessa toisen oppaan vuorokaudenajasta riippumatta. Suunnittelet kuitenkin itsenäisesti päivän kulun ryhmän kanssa.

Asiakkaat ovat lintuharrastajia ja tulevat ympäri maailman, pääsääntöisesti Iso-Britanniasta ja USA:sta. Ryhmäkoko vaihtelee 4-14 asiakkaan välillä. Matkat toteutetaan pikkubusseilla, joten normaali B ajokortti riittää. Suurimpana mielenkiinnon kohteena asiakkailla ovat pöllöt, mutta myös esimerkiksi kanalinnut, tikat ja itäiset varpuslinnut kiinnostavat. Mielenkiinnon kohteet vähän vaihtelevat asiakkaiden lähtömaan mukaan. Pääsääntöisesti matkat ovat Oulu-Kuusamo (noin 7 päivää) tai Oulu-Kuusamo-Ivalo-Varanki-Ivalo (noin 12 päivää)

Oppaalta toivomme sujuvaa englanninkielen taitoa, lintujen hyvää tuntemusta sekä avointa mieltä. Asuinpaikkasi ei rajoita opastamista, oppaamme tulevat ympäri Suomea ja maksamme matkat Oulun seudulle. Oppaanamme koet lintumatkan ulkomaalaisen silmin ja pääset nauttimaan hyvistä lintupaikoista ja mukavasta matkasta ryhmän kanssa. Matkoillamme majoitutaan mukavasti hotelleissa ja ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti ravintoloissa.

Opastukset ovat touko-kesäkuussa ennen juhannusta. Haemme nyt ensisijaisesti oppaita tälle keväälle. Matkat ovat Oulu-Kuusamo (7 päivää) tai Oulu-Kuusamo-Ivalo-Varanki (noin 12 päivää). Matkoista maksetaan päiväkohtainen palkka. Jos kaipaat enemmän töitä, pystymme tarjoamaan luontoselvityksiin liittyviä töitä toisen yrityksemme Finnsurvey Oy:n kautta. Tällä hetkellä luontoselvitykset pääsääntöisesti Pohjois-Pohjanmaan alueella, mutta tilauksia voi tulla muualtakin.

Oppaita tarvitaan jo kevääksi 2024, mutta tarve on myös pitempiaikainen. Eli jos kiinnostuit, mutta kevät 2024 ei sovi kalenteriisi, niin olethan silti yhteydessä.

Kaisa Peltomäki kaisa@finnature.fi tai 040 738 8658

Jari Peltomäki Jari@finnature.fi tai 040 591 9120

Jos haluat tietoja matkoista jo pitkään oppaana toimineelta, niin soita Pirita Latjalle 050 3527683 (ei vko 10)

 

Finnature on yli 30 vuotta vanha lintumatkailuun erikoistunut matkatoimisto ja olemme BirdLife Suomen vanhin yritystukijäsen.  Meillä on viisi vakituista työntekijää ja sen lisäksi työllistämme kevään sesongissa 10-15 lintuopasta keväästä riippuen. Tämän lisäksi perustimme luontoselvityksiin keskittyvän Finnsurvey Oy:n vuonna 2023, sen kautta voimme tarjota luontoselvityksiin liittyviä töitä.

Päätyömme on Suomen luonnon esiintuominen ulkomaalaisille matkailijoille. Asiakkaamme tulevat katsomaan upeita lintulajejamme, kuten pöllöjä ja kanalintuja tai kuvaamaan Suomen upeaa luontoa.

Intohimomme luontoon ja luontokuvaukseen, yhdistettynä vuosikymmenien kokemukseen, näkyy aina tekemisessämme. Haluammekin tarjota upeita luontoelämyksiä kaikille asiakkaillemme!

Lisää tietoja yrityksestämme ja matkoistamme kannattaa kurkata englanninkielisiltä sivuiltamme  www.finnature.com

Kirjoittaja kaisa

Aiemmat julkaisut

4.3.2024

Finnature etsii lintuoppaita

Finnature Oy hakee ulkomaalaisille matkailijaryhmille lintuja tuntevia oppaita. Oppaan tehtävänä on johdattaa ryhmä lintupaikoille turvallisesti, …

Lue lisää

6.2.2024

Lähde Finnaturen kanssa Costa Ricaan valokuvausmatkalle

Finnature järjestää Costa Rican valokuvausmatkan marraskuussa 2024. Kaisa ja Jari kävivät tutustumassa paikkoihin Costa Ricassa …

Lue lisää

27.9.2023

Finnsurvey etsii ympäristöasiantuntijaa

Finnature joutui pohtimaan uutta suuntaa toiminnalle korona-aikana, kun rajat menivät kiinni. Pohdimme hetken mihin osaaminen …

Lue lisää

14.9.2023

Finnaturen Premium -kotkakojut nyt vuokrattavissa

Olemme rakentaneet viime kesän aikana uusia kotkakojuja innolla. Nyt ne ovat lopultakin valmiit ja voimme …

Lue lisää