fbpx
Close X
Villa Finnature Muhos
FINNATURE

Villa Finnature

Majoitusta isommallekin porukalle

Mukavasti Muhoksella, Oulusta noin 30 km ajomatkan päässä sijaitsevassa Villa Finnaturessa majoittuu tarvittaessa isompikin porukka. Tämä suurikokoinen puutalo sijaitsee valoisan mäntykankaan rinteessä ja lähimmät naapurit ovat satojen metrien päässä.

Villa on yleensä kotimaisten valokuvauskurssiasiakkaidemme tai ulkomaisten valokuvausmatkailijoiden käytössä, joten tilat on sisustettu hienoilla lintuteemaisilla luontokuvilla. Kirjahyllyistä löytyy hyllymetreittäin lintuihin ja valokuvaukseen liittyvää kirjallisuutta. Talon erikoisuutena on takakuistille rakennettu valokuvauskoju!

Villa Finnature avattiin ryhmien majoittamiseen vuonna 2019 ja vuodesta 2020 lähtien sitä on voinut myös vuokrata. Kotoisassa Villassamme on kuusi mukavaa huonetta majoittujille: kolme kahden hengen huonetta alakerrassa ja kolme yhden hengen huonetta yläkerrassa. Jaetut pesu- ja wc-tilat löytyvät sekä alakerrasta (3 kpl) että yläkerrasta ( 1kpl), ja alakerrasta löytyy myös puulämmitteinen sauna. Yhteensä voimme majoittaa kymmenen henkilöä kerrallaan.

Viihtyisä avoin oleskelutila ja keittiö kutsuvat majoittujat illanviettoon. Villa Finnaturen mukavuuksiin lukeutuu ilmainen WIFI, tv, hiustenkuivaajat sekä tietokone yhteiskäyttöön. Villa Finnaturessa tupakointi on kielletty sisällä, mutta ulkoa löytyy merkitty tupakointipaikka.

Luonnonläheinen majapaikka

Villa Finnaturen tupakeittiön suuri pirtinpöytä ja sohva mahdollistavat mukavasti pienten kokousten pitämisen. Tämä vanha perhekoti onkin muunnettu nimenomaan pieniä matkailijaryhmiä ja kursseja ajatellen, mutta toisaalta Villa Finnature sopii hyvin myös työporukoiden pitempiaikaiseen majoitukseen tai kaveriporukan viikonlopun viettoon.

Talo jakautuu kahteen selkeästi erilliseen osaan. Toinen pää on majoittumista varten, toinen yhteistä tilaa. Majoituspään ja tupakeittiön väliin jäävät puulämmitteinen sauna ja kodinhoitohuone vähentävät toiseen päähän kantautuvia ääniä. Tämä mahdollistaa sen, että ryhmän iltauniset pääsevät aikanaan nukkumaan, toisten istuessa iltaa tupakeittiössä.

Tupakeittiössä on pitkä pirtin pöytä, johon väljästi mahtuu 8 henkeä kerrallaan, vähän tiiviimmin vielä kohtuudella 10 henkeä. Sohva on mitoitettu 6 hengelle, iso rahi käy hyvin vielä yhtenä istuimena. Keittiön vierestä löytyy WC.

Majoituspäässä löytyy alakerrasta 3 huonetta, joissa kaikissa on 2 sänkyä (90cm), kirjoituspöytä ja vaatekaapit. Saunan vieressä olevassa käytävähenkisessä huoneessa on yksi vuodesohva. Alakerrassa on 2,5 kylpyhuonetta, 1 suihkullinen WC majoituspäässä, 1 saunan yhteydessä keskellä taloa (suihku + WC) ja WC tupakeittiön vieressä. Yläkerrassa on 3 makuuhuonetta, joissa kaikissa on 120 cm leveät sängyt, kirjoituspöytä ja vaatekaapit sekä yksi suihkullinen kylpyhuone. Tarvittaessa tupakeittiön vierestä voidaan ottaa käyttöön myös yksi lisämakuuhuone.

Kesäisin iso terassi antaa hyvän mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta omalla pihalla. Terassilla on kaasugrilli ja talon ympärillä on reilusti vapaata nurmikkoaluetta esim. peleihin.

Jos luontokuvaus kiinnostaa, talosta löytyy myös oma pikkulintujen kuvaamiseen rakennettu studio! Tarvittaessa voimme yhdistää myös valokuvauskurssin (vaikka kännykkäkuvaukseen keskittyen) varauksen yhteyteen ja saat parhaat vinkit ammattikuvaajalta omiinkin kuviisi.

Catering-tarjousta kannattaa pyytää tarvittaessa. Käytämme paikallista pitopalvelua. Keittiö on hyvin varusteltu normaalein keittiöastioin.

Liinavaatteet lisämaksusta 15 € / hlö

Loppusiivous 150 €

2h valokuvauskurssin hinta varauksen yhteydessä 500 €

Katso kuvia majapaikastamme Villa Finnaturen Flickr-galleriasta.

Ekologisuus

Villa Finnature on toiminut ennen Finnaturea perhekotina. Olemme säilyttäneet sisustuksessa ja keittiön varustelussa koulukodista peräisin olevia kalusteita ja käyttöesineitä, sekä käytämme muutenkin kierrätettyjä materiaaleja. Lämmitys hoituu leivinuunin, ilmalämpöpumppujen ja sähköpattereiden sekä pellettitakan yhdistelmällä. Yläkerran pellettitakassa käytetään polttomateriaalina puuteollisuuden sivutuotteena syntyvää puupellettiä. Suunnitelmissa on asentaa Villan katolle aurinkopaneelit tulevia tarpeita varten.

Villa Finnaturessa kierrätämme jätteet mahdollisimman hyvin. Kaikki kompostoituvat materiaalit, muovit, pahvit ja paperit sekä ongelmajäte kierrätetään erikseen.