fbpx
Close X
Hiiripöllö Oulu
FINNATURE

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät paljon tietoa liittyen kuvausmatkoihimme, -kursseihimme sekä piilokojuihimme. Jos olet tulossa matkalle tai kurssille kanssamme, lähetämme yksityiskohtaisemmat matka- ja kurssikirjeet jokaiselle osallistujalle erikseen. Kysymykset alla ovat enemmänkin yleisluontoisia. Ilmoitathan meille sähköpostitse osoitteeseen info@finnature.fi jos emme ole vastanneet tässä mielestäsi tärkeään kysymykseen!

Yleiset kysymykset

Finnature on Suomen suurin lintuihin ja luontoon erikoistunut vastuullinen matkanjärjestäjä. Järjestämme huippuluokan lintukuvaus- ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi järjestämme lintukuvauskursseja sekä opastettuja linturetkiä ja bongauskilpailuja Suomessa. Meillä on vuokrattavia lintujen kuvauskojuja Oulun seudulla maakotkien, suokukkojen, teeren sekä kanahaukan ja huuhkajan kuvaamiseen. Tavoitteenamme on auttaa jokaista valokuvaamisesta kiinnostunutta ottamaan parempia kuvia järjestämällä kuvaamiselle loistavat olosuhteet!

Kuvausmatkoja ja -kursseja koskevat kysymykset

Kuvausmatkamme sisältävät kaiken lentokentältä lentokentälle: Finnaturen asiantuntevan opastuksen, majoituksen joko täysi- tai puolihoidolla, kuljetuksen matkakohteessa sekä mahdollisten kuvauskojujen käytön. Täysi-/puolihoito, matkaan sisältyvät kuvauskojut, sekä mahdolliset lisäkulut mainitaan aina matkaohjelmassa. Jos matkan varaa yhden hengen huoneella, yhden hengen huonelisä maksetaan erikseen.

Kuvauskurssimme sisältävät Finnaturen asiantuntevan koulutuksen, majoituksen joko täysi- tai puolihoidolla joko yhden tai kahden hengen huoneessa (mainitaan aina matkaohjelmassa), kuljetuksen majoituksesta kuvauskojuille ja takaisin, sekä kurssikuvauksessa mainittujenn kuvauskojujen käytön. Mahdollinen yhden hengen huonelisä ilmoitetaan ja maksetaan erikseen.

Finnature ei välitä lentoja, joten lennot eivät kuulu kuvausmatkan hintaan. Annamme asiakkaillemme lentosuosituksia ulkomaan matkoillemme.

Saapuminen kuvauskursseillemme tapahtuu omalla kyydillä. Oulussa tarjoamme kuljetusta lentokentältä tai rautatieasemalta majoitukseen erilliseen hintaan.

Toivotamme kaikki kuvaajat tervetulleiksi kuvausmatkoillemme ja -kursseillemme. Varauksen tekijän tulee kuitenkin olla vähintään 18-vuotias. 15 – 18-vuotiaat voivat osallistua kuvausmatkoillemme vanhemman tai huoltajan seurassa. Tarkistathan tarkemmat varausehtomme omalta sivultaan.

Pidämme ryhmäkoon matkoillamme pienenä, jotta jokaisella matkalaisella olisi parhaat mahdollisuudet kuvaamiseen. Ryhmäkoko vaihtelee 4 – 14 henkilöön. Joillain matkoilla, kuten Hokkaidon matkallamme, ryhmäkoko on isompi ja maksimissaan 14 osallistujaa. Maksimiryhmäkoko on aina merkitty matkan matkaohjelmaan.

Ryhmäkoko kuvauskursseillamme on 4 – 6 kuvaajaa.

Yleisen viihtyvyyden vuoksi emme suvaitse tupakointia missään kuvaustilanteessa tai kun olemme ryhmänä yhdessä jossain. Kuvauskojuissa ja Villa Finnaturessa ei myöskään saa tupakoida. Tupakointialue on merkitty erikseen Villa Finnaturen pihalle.

Käytämme matkoillamme hyvälaatuisia paikallisia hotelleja ja majataloja. Aina kun voimme, pyrimme valitsemaan ympäristöasiat huomioon ottavan majoituksen. Joskus majoitus täytyy varata sijainnin perusteella.

Kuvauskursseillamme majoitumme mukavasti omassa Villa Finnaturessamme Muhoksella. Lue lisää Villa Finnaturesta täältä.

Matkoillamme nautimme ateriat useimmiten hotelleissa ja majataloissa. Hyödynnämme aterioissa paikallisia raaka-aineita, jos se vain on mahdollista. Ilmoitamme majoituksiin aina kaikki meille ilmoitetut erityisruokavaliot.

Kursseilla ruoat tarjotaan majoituksessa. Villa Finnaturessa ruoat valmistaa emäntämme paikallisista raaka-aineista. Kurssien aikana otamme eväät mukaan kojuun.

Varauksia koskevat kysymykset

Matka- ja kurssivaraukset voi tehdä verkkokaupassamme tai sähköpostitse osoitteeseen info@finnature.fi. Matka- tai kurssivarauksen voit vahvistaa maksamalla 10% varausmaksun. Varausmaksun voi maksaa suoraan verkkokaupassa varattaessa, tai lähetämme erillisen laskun tai maksulinkin. Vahvistamme varaukset aina sähköpostitse.

 

Jos varaat matkan tai kurssin verkkokaupastamme, voit maksaa varauksesi suoraan verkkokaupassa. Muutoin lähetämme sinulle laskun tai maksulinkin ja maksuohjeet.

Matkaa varattaessa maksetaan varausmaksu, joka on 10% matkan tai kurssin hinnasta. Loppulaskun lähetämme erikseen ja se pitää maksaa viimeistään 30 vrk ennen matkan tai kurssin alkua.

Matkoillamme on yleensä mahdollista majoittua yhden hengen huoneessa. Tällöin matkan hinnan lisäksi veloitetaan yhden hengen huonelisä. Huonelisä on aina mainittu matkan tiedoissa.

Kursseilla majoitutaan yhden hengen huoneissa (Villa Finnaturessa veloituksetta).

Jos haluat jakaa huoneesi toisen matkustajan kanssa ja yöpyä kahden hengen huoneessa, yritämme löytää toisen, samansukupuolisen asiakkaan jakamaan huoneen kanssasi. Jos emme löydä ketään, otamme yhteyttä ennen loppumaksun maksamista. Voit tällöin päättää haluatko maksaa yhden hengen huonelisän vai peruuttaa matkan. Jos päätät tässä tilanteessa peruuttaa matkan, palautamme maksamasi ennakkomaksun.

Pyrimme lähettämään matka- ja kurssikohtaiset infokirjeet vähintään 2 viikkoa ennen matkaa.

Näet erityismatkaehtomme täältä: Finnaturen erityismatkaehdot.

Voit peruuttaa matkan tai kurssin varauksesi milloin tahansa. Ennakkomaksua ei kuitenkaan palauteta ellei peruuntuminen johdu meistä.

Jos peruutat matkan tai kurssin alle 30 vuorokautta ennen matkan alkua, veloitamme koko matkan hinnan. Voit peruuttamisen sijaan siirtää varauksesi ja mahdolliset maksusi joko toiselle henkilölle tai koskemaan toista matkaamme tai kurssiamme seuraavien 12 kuukauden aikana. Nämä muutokset teemme vain, jos se on puolestamme mahdollista. Mahdolliset lisäkulut tulee varauksen tehneen maksettavaksi.

Kuvaamiseen liittyvät kysymykset

Kuvauskojuvaraukset voi tehdä verkkokaupassamme tai sähköpostitse osoitteeseen info@finnature.fi. Kojuvuokra maksetaan varattaessa kokonaan joko suoraan verkkokaupassamme, tai lähetämme erillisen laskun tai maksulinkin. Vahvistamme varaukset aina sähköpostitse.

Kojuvuokran voi maksaa joko suoraan verkkokaupassa tai lähetämme laskun tai maksulinkin erikseen. Kuvauskojujen maksuun voi myös käyttää kulttuuriseteleitä (Edenredeazybreak, ePassi ja Smartum). Jos haluat maksaa piilokojuvuokran kulttuuriseteleillä, niin ole yhteydessä toimistoomme.

Kojuun tarvitset mukaan oman kamerasi ja kameran kuula- tai videopään. Kojuillamme et tarvitse jalustaa. Kameran kuula- tai videopää kiinnitetään pultilla joko suoraan kojun kuvausalustaan tai kojussa olevaan maajalustaan. Muita tarvittavia kuvausvarusteita ovat muistikortit ja varaparistot. Otsalamppu on hyvä ottaa mukaan, sillä kojuihin mennään usein aamuvarhaisella pimeässä.

Ota mukaan riittävät eväät ja juomista termariin. Lämpimät vaatteet on hyvä idea, vaikkakin kojuissamme on lämmitys ja/tai makuupusseja lämpimänä pysymistä varten. Kojuissamme voit käyttää tarjolla olevia sisäkenkiä. Suokukkokojuille mennessä tarvitset kumisaappaat (jotka tulee riisua sisälle kojuihin mentäessä).

Lähetämme kojukohtaiset ohjeet erikseen toimistoltamme. Saat samalla myös ajo-ohjeet kojuille.

Emme järjestä kuljetusta kojuille, vaan kojuille tullaan omalla kyydillä.

Huuhkajakojullemme Limingassa voimme järjestää tarvittaessa taksikyydin Oulusta tai Limingasta.

Veloitamme kotkakojuillemme ensi kertaa tulevilta perehdytysmaksun. Huuhkajakojun vuokraan perehdytysmaksu sisältyy jo valmiiksi, sillä tälle kojulle mennään aina vain oppaamme kanssa. Tapaatte oppaamme kojuilla ja hän kertoo teille kojujen käyttöohjeet ja mm. lämmityslaitteiden ohjeet. Oppaamme voi myös antaa viime hetken kuvausvinkkejä. Perehdytysmaksu sisältää myös luonnollisen syötin sellaisilla kojuilla, joilla syöttejä käytetään (Utajärven kotkakojut, Limingan metsäkoju). Luonnollinen syötti voi olla mm. metsäjänis, rusakko, supikoira tai kettu. Perehdytysmaksu ensi kertaa kotkakojuilla vieraileville on välttämätön, jotta kuvauspäivä sujuu hyvin. Perehdytysmaksu on ryhmäkohtainen, eli se jaetaan ryhmäläisten kesken.

Teeri- ja suokukkokojuillemme voi saapua omatoimisesti video-ohjeiden avulla. Tarvittaessa voimme järjestää lisämaksusta perehdytyksen myös näillä kojuilla.

Jos estyt kojuilemaan sovittuna aikana, ota pikimiten yhteyttä toimistoomme sähköpostitse info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Pyrimme löytämään sinulle korvaavan ajan saman kauden aikana.

Jos kojusessiosi epäonnistuu ja sinulle tulee täysin tyhjä vierailu kojuillemme, saat yhden korvaavan kojukäynnin. Korvauskerran ajankohta täytyy sopia toimistomme kanssa etukäteen.