fbpx
Close X

Opi luontokuvauksen perusteet!

Tämän luontokuvauskurssin jälkeen ymmärrät valokuvauksen kolminaisuuden merkityksen suljinaika – syväterävyys – ISO-arvo. Osaat arvioida oikean suljinajan erilaisille lajeille, ymmärrät syväterävyyden käsitteen ja tiedät miksi ISO arvoon tulee kiinnittää huomiota.

Luontokuvauskurssi - helppo tie oppia perusniksit!

Valokuvaus on mahtava harrastus, jossa yhdistyvät niin taiteellisuus kuin tekniikkakin. Aloittelijalla on paljon opittavaa. Miksi kuvista ei tule teräviä? Kuinka pysäyttää lintu lennossa? Miten syväterävyys toimii? Kuinka rajata kuvat oikein?

Tämä kurssi on suunnattu aloittelijoille ja vasta järjestelmäkameran hankkineille. Kurssilla keskitymme perusasetuksiin ja kokeilemme erilaisia kuvauskohteita linnut, maisema ja lähikuvaus. Kurssin jälkeen ymmärrät eri parametrien merkityksen ja uskallat lähteä hallitsemaan omaa kameraa erilaisia kohteita kuvatessa.

Tämä luontokuvauskurssi on pikatie hyviin kuviin. Kurssilla uskallat kysyä ne tyhmätkin kysymykset, kun kaikki ovat aloittelijoita. Tämän kurssin jälkeen uskallat rohkeasti osallistua muille kursseille ja/tai jatkaa kuvaamista aivan omatoimisesti.

Pienessä ryhmässä keskitytään juuri teidän toivomiinne asioihin!

Seuraa ilmoitteluamme v. 2024 kurssista.

 

Kurssi-info

Luontokuvauksen perusteet -valokuvauskurssit

 

Kurssin kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja ja OM System Ambassador Kaisa Peltomäki

Ryhmäkoko

4 – 6 kuvaajaa

Ohjelma sisältää

majoitus pe-su, ohjelman mukaiset ruokailut, opetuksen ja vierailun kuvauskojussa, kuljetuksen kurssin aikana

Majoitus

Villa Finnaturessa yhden hengen huoneissa. Tarjolla myös kahden hengen huoneita.

Kuljetus

Saapuminen majoitukseen omilla autoilla tai sopimuksen mukaan voimme hakea ja viedä Oulun lentokentälle / rautatieasemalle (lisämaksu).

Tiedustelut:

info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264

 

Teoriaa ja kuvaamista

Luontokuvauskurssin aikana käymme läpi kameran toimintoja ja kuvaamisen teoriaa aloittaen ihan perusteista.

Teemme harjoitteita kuvaamiseen liittyen, riippuen säästä joko sisällä tai ulkona. Tavoitteena on kokeilla maisema-, lintu- ja makrokuvausta.

Pääsemme kokeilemaan kojukuvausta Villa Finnaturen pikkulintukojussa. Tuttujen lajien kanssa on helppo harjoitella kuvaamista ja keskittyä nimenomaan kameran hallintaan!

Majoitus kurssin aikana Villa Finnaturessa

Luontokuvauskurssi järjestetään Finnaturen päämajassa Villa Finnaturessa Muhoksella. Villa Finnaturessa on oma pikkulintujen kuvauskoju ja  Villassa illat kuluvat leppoisasti. Emäntämme huolehtii maittavista aterioista. Lue enemmän Villa Finnaturesta.

Kurssi ohjelma

Perjantai

Saapuminen Villa Finnatureen, Muhokselle klo 18.00

Päivällinen ja teoriaopetusta Villa Finnaturessa

Käydään läpi jokaisen lähtötaso. Keskustellaan läpi kurssilaisten toiveet ja katsotaan vähän kameran hallintaa, onko jo valmiina tiedossa olevia ongelmia? Tarkennus etusormella vai peukalolla?

Kuvaamisen pyhäkolminaisuus: Suljinaika, syväterävyys ja ISO arvo. Asiat käydään läpi luontokuvaukseen liittyvin esimerkein ja tarinoin. Keskustellaan siitä, mihin kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota. Opit valitsemaan aukon tai suljinajan esivalinnan oikein, jos et kuvaa manuaalilla. Saat eväitä manuaalikuvaukseen siirtymiseen. Ymmärrät millainen suljinaika on tarpeen lentävälle linnulle ja miten aukko toimii. Opit lukemaan histogrammia.

Lauantai

8.00 Aamupala

9.00 Koulutusosuus

Jatketaan siitä mihin perjantaina jäätiin. Samalla tutustutaan luontokuvauksen välineistöön, kuulapäät, videopäät, kiikut, jalustat, strapit… Hepreaa? Ei haittaa! Katsotaan yhdessä läpi, jos sinulla on omia, ota mukaan!

12.00 Lounas

Lounaan jälkeen kuvataan. Pieniä tehtäviä, joiden avulla saadaan opitut asiat käytäntöön. Pöydän ääressä asiat eivät jää mieleen. Säästä riippuen lähdemme joko maastoon, tai kuvaamme Villa Finnaturen tiloissa.

Maastoretken jälkeen katsotaan mitä on saatu aikaiseksi 🙂 Henkilökohtainen palaute kuvista.

Jos ehdimme lisää teoriaa. Aiheina voi olla mm. taustat, rajaukset, kuvaustilanteiden luominen ja suunnittelu, luontokuvaajan etiikka… Keskustellaan ryhmän kanssa toiveista.

19.00 Päivällinen

Illalla ehdimme vielä istahtaa alas yhdessä ja jutella kuvaamisesta ja vaikka katsoa vähän kuvia läpi. Aikaa kysellä ja pohtia päivän aikana opittua.

Sunnuntai

Mahdollisuus kuvata aikaisin aamulla Villan yhteydessä olevasta piilokojusta.

8.00 Aamupala

9.00 Koulutusosuus

Kurssilaisten toiveiden mukaan, joko kuvausretki maastoon tai teoriaa esim. Kuvakulmat ja taustat. Kuvien rajaus. Jos intoa löytyy myös taidekuvaus.

Lounas

Kuvaamme Villa Finnaturen yhteyteen rakennetusta lämmitettävästä piilokojusta, jossa kuvataan ruokintapaikan lintuja. Aikaa käydä läpi kojussa syntyneitä kuvia. Henkilökohtainen palaute kuvista. Vaihtoehtoisesti voimme myös tehdä toisen lyhyen maastoretken tai keskittyä koulutukseen. Katsotaan kurssin aikana sopivin vaihtoehto ryhmälle.

Kotiinlähtö noin klo 14.00

Halutessasi varaa mukaan muutamia suosikkikuviasi ja halutessasi päivän aikana on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta kuvistasi ammattiluontokuvaaja Kaisa Peltomäeltä.

PLEASE NOTE: This course is held in Finnish and aimed at Finnish photographers.

Varaa kussi!

Varaa kurssit helposti verkkokaupasta!

Lue lisää

Kotkakuvauskurssit

Kurssilla kuvaat kotkia Suomen parhaasta kojusta ja opit lisää kuvauksesta

Lue lisää

Piilokojut

Voit vuokrata myös pelkät piilokojut!

Lue lisää

Huuhkajakuvauskurssi

Kuvaa mystinen huuhkaja valokuvauskurssillamme!

Lue lisää