fbpx
Close X

Opi luontokuvauksen perusteet!

Ostitko vasta järjestelmäkameran? Oletko miettinyt luontokuvausta? Luontokuvauskurssi auttaa helposti alkuun. Tule  ja opi luontokuvauksen perusteet ammattilaisen kanssa. Tämän luontokuvauskurssin jälkeen ymmärrät valokuvauksen kolminaisuuden merkityksen suljinaika – syväterävyys – ISO-arvo. Osaat arvioida oikean suljinajan erillaisille lajeille, ymmärrät syväterävyyden käsitteen ja tiedät miksi ISO arvoon tulee kiinnittää huomiota.

Luontokuvauskurssi - helppo tie oppia perusniksit!

Valokuvaus on mahtava harrastus, jossa yhdistyvät niin taiteellisuus kuin tekniikkakin. Aloittelijalla on paljon opittavaa. Miksi kuvista ei tule teräviä? Kuinka pysäyttää lintu lennossa? Miten syväterävyys toimii? Kuinka rajata kuvat oikein?

Katsotaan yhdessä kameran toimintoja ja asetuksia. Kaikkia kameramalleja ei kukaan hallitse, mutta yhdessä löydetään se mikä on mahdollista.

Kaikki puhuvat manuaalilla kuvaamisesta, mutta askel on liian pitkä. Opetellaan yhdessä se, mitä ottaa huomioon eri kohteita kuvatessa. Ja se kuinka siirtyä manuaalikuvaamiseen, jos siltä tuntuu.

Toisaalta kuvaaminen ei ole pelkkää kameratekniikkaa. Kuinka löytää kuvauspaikat? Mitä tehdä kuville kuvaamisen jälkeen?

Me kaikki olemme aloittaneet joskus. Tämä luontokuvauskurssi on pikatie hyviin kuviin. Tämän kurssin jälkeen uskallat rohkeasti osallistua muille kursseille ja/tai jatkaa kuvaamista aivan omatoimisesti.

Pienessä ryhmässä keskitytään juuri teidän toivomiin asioihin!

Teoriaa ja kuvaamista

Luontokuvauskurssin aikana käymme läpi kameran toimintoja ja kuvaamisen teoriaa aloittaen ihan perusteista.

Teemme harjoitteita kuvaamiseen liittyen, riippuen säästä joko sisällä tai ulkona.

Pääsemme kokeilemaan kojukuvausta Villa Finnaturen pikkulintukojussa. Kojun edessä vierailevat pikkulinnut ja oravat. Tuttujen lajien kanssa on helppo harjoitella kuvaamista ja keskittyä nimenomaan kameran hallintaan!

Majoitus kurssin aikana Villa Finnaturessa

Luontokuvauskurssi järjestetään Finnaturen päämajassa Villa Finnaturessa Muhoksella. Villa Finnaturessa on oma pikkulintujen kuvauskoju ja  Villassa illat kuluvat leppoisasti. Emäntämme huolehtii maittavista aterioista. Lue enemmän Villa Finnaturesta omalta sivultaan.

Kurssi-info

Luontokuvauksen perusteet -valokuvauskurssit

9.- 11.4.2021

29. -31.10.2021

Kurssin kouluttaja

ammattiluontokuvaaja Kaisa Peltomäki

Ryhmäkoko

4 – 6 kuvaajaa

Hinta

500 € / osallistuja

BirdLife Suomen ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille-10%

Kurssin tai osan siitä voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla!

Hinta sisältää

majoitus pe-su, ohjelman mukaiset ruokailut, opetuksen ja vierailun kuvauskojussa, kuljetuksen kurssin aikan

Majoitus

Villa Finnaturessa yhden hengen huoneissa. Tarjolla myös kahden hengen huoneita.

Kuljetus

Saapuminen majoitukseen omilla autoilla tai sopimuksen mukaan voimme hakea ja viedä Oulun lentokentälle / rautatieasemalle, hinta 55 € / hlö

Varaa kurssi:

9.- 11.4.2021 Luontokuvauksen perusteet

29. -31.10.2021 Luontokuvauksen perusteet

Tiedustelut:

info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264

 

Kurssi ohjelma

Perjantai

Saapuminen Villa Finnatureen, Muhokselle klo 18.00

Päivällinen ja teoriaopetusta Villa Finnaturessa

Käydään läpi jokaisen lähtötaso. Keskustellaan läpi kurssilaisten toiveet ja katsotaan vähän kameran hallintaa, onko jo valmiina tiedossa olevia ongelmia? Laukaisu etusormella vai peukalolla?

Lauantai

8.00 Aamupala

9.00 Koulutusosuus

Kuvaamisen pyhäkolminaisuus: Suljinaika, syväterävyys ja ISO arvo. Asiat käydään läpi luontokuvaukseen liittyvin esimerkein ja tarinoin. Keskustellaan siitä, mihin kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota. Opit valitsemaan aukon tai suljinajan esivalinnan oikein, jos et kuvaa manuaalilla. Saat eväitä manuaalikuvaukseen siirtymiseen. Ymmärrät millainen suljinaika on tarpeen lentävälle linnulle ja miten aukko toimii. Opit lukemaan histogrammia.

12.00 Lounas

Lounaan jälkeen kuvataan. Pieniä tehtäviä, joiden avulla saadaan opitut asiat käytäntöön. Pöydän ääressä asiat eivät jää mieleen. Säästä riippuen lähdemme joko maastoon, tai kuvaamme Villa Finnaturen tiloissa.

Maastoretken jälkeen katsotaan mitä on saatu aikaiseksi. 🙂 Henkilökohtainen palaute kuvista.

Jos ehdimme lisää teoriaa. Aiheina voi olla mm. taustat, rajaukset, kuvaustilanteiden luominen ja suunnittelu, luontokuvaajan etiikka…

19.00 Päivällinen

Illalla ehdimme vielä istahtaa alas yhdessä ja jutella kuvaamisesta ja vaikka katsoa vähän kuvia läpi. Aikaa kysellä ja pohtia päivän aikana opittua.

Sunnuntai

8:00 Aamupala

9:00 Koulutusosuus

Kuvakulmat ja taustat. Kuvien rajaus. Jos intoa löytyy myös taidekuvaus.

Lounas

Kuvaamme Villa Finnaturen yhteyteen rakennetusta lämmitettävästä piilokojusta, jossa kuvataan ruokintapaikan lintuja. Täällä meillä on käytössä myös studiovalot, joilla saadaan luotua mukavat valaistusolosuhteet myös pilvisenä päivänä.

Aikaa käydä läpi kojussa syntyneitä kuvia. Henkilökohtainen palaute kuvista. Vaihtoehtoisesti iltapäivän voi myös keskittyä kuvaamaan kojusta.

Kotiinlähtö noin klo 17.00

Halutessasi varaa mukaan muutamia suosikkikuviasi ja halutessasi päivän aikana on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta kuvistasi ammattiluontokuvaaja Kaisa Peltomäeltä.

PLEASE NOTE: This course is held in Finnish and aimed at Finnish photographers.

Varaa kussi!

Varaa kurssit helposti verkkokaupasta!

Lue lisää

Kotkakuvauskurssit

Kurssilla kuvaat kotkia Suomen parhaasta kojusta ja opit lisää kuvauksesta

Lue lisää

Suokukkojen valokuvauskurssi

Suokukkojen kuvauskurssi on kevään kohokohta

Lue lisää

Linnut lennossa

Opettele kuvaamaan linnut lennossa ja rakenna oma kotistudio

Lue lisää

Piilokojut

Voit vuokrata myös pelkät piilokojut!

Lue lisää