fbpx
Close X

Blogi

Finnature etsii uusia lintuoppaita

Kiinnostaako työ lintumatkailun parissa? Haluatko ansaita rahaa lintuja katselemalla?

Haemme ulkomaalaisille matkailijaryhmille lintuja tuntevia oppaita. Oppaan tehtävänä on johdattaa ryhmä lintupaikoille turvallisesti, kertoa Suomen luonnosta ja linnuista sekä tietenkin huolehtia että ryhmäläisille loma Suomessa on unohtumaton kokemus.

Ryhmää opastaessa et jää yksin. Meillä tehdään kattava pohjatyö ennen sesonkia ja oppaat saavat hyvät tiedot paikoista, joissa kannattaa ryhmän kanssa käydä. Oppaiden Whatsapp -ringin kautta saat jatkuvasti tietoa paikkojen toimivuudesta, uusista potentiaalisista paikoista ja tavoitat tarvittaessa toisen oppaan vuorokaudenajasta riippumatta.

Asiakkaat ovat lintuharrastajia ja tulevat ympäri maailman, pääsääntöisesti Iso-Britanniasta. Ryhmäkoko vaihtelee 4-14 asiakkaan välillä. Matkat toteutetaan pikkubusseilla, joten normaali B ajokortti riittää. Suurimpana mielenkiinnon kohteena asiakkailla ovat pöllöt, mutta myös esimerkiksi kanalinnut, tikat ja itäiset varpuslinnut kiinnostavat. Mielenkiinnon kohteet vähän vaihtelevat asiakkaiden lähtömaan mukaan.

Oppaalta toivomme sujuvaa englanninkielen taitoa, lintujen hyvää tuntemusta (myös äänet) sekä avointa mieltä. Voit olla opiskelija, työelämässä oleva tai eläkeläinen, joka haluaa vaihtelua elämään ja mukavan matkan ulkomaalaisten lintuharrastajien kanssa. Asuinpaikkasi ei rajoita opastamista, oppaamme tulevat ympäri Suomea. Linnut ovat yhdistävä tekijä oppaidemme välillä, joten koulutuksellasi ei ole merkitystä meille. Tärkeintä on lintujen tuntemus sekä halu toimia ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa.

Oppaanamme koet lintumatkan ulkomaalaisen silmin ja pääset nauttimaan hyvistä lintupaikoista ja mukavasta matkasta ryhmän kanssa. Matkoillamme majoitutaan mukavasti hotelleissa ja ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti ravintoloissa.

Opastukset ovat pääsääntöisesti touko-kesäkuussa ennen juhannusta. Haemme opasta sekä päivän opastuksiin Oulun seudulle (noin 1 kk työ, lisätiedot yhden päivän opastuksista), että pitemmille matkoille. Matkat ovat pääsääntöisesti Oulu-Kuusamo (6 päivää) tai Oulu-Kuusamo-Ivalo-Varanki (noin 12 päivää). Voit vetää yhden tai useamman matkan kevään aikana.

Oppaita tarvitaan jo kevääksi 2022, mutta tarve on myös pitempiaikainen. Eli jos kiinnostuit, mutta kevät 2022 ei sovi kalenteriisi, niin olethan silti yhteydessä.

Kaisa Peltomäki kaisa@finnature.fi tai 040 738 8658

Jari Peltomäki Jari@finnature.fi tai 040 591 9120

Jos haluat tietoja matkoista jo pitkään oppaana toimineelta, niin soita Pirita Latjalle 050 3527683

Finnature on kohta 30 vuotta vanha lintumatkailuun erikoistunut matkatoimisto ja olemme BirdLife Suomen vanhin yritystukijäsen.  Meillä on viisi vakituista työntekijää ja sen lisäksi työllistämme kevään sesongissa 10-15 lintuopasta keväästä riippuen.

Päätyömme on Suomen luonnon esiintuominen ulkomaalaisille matkailijoille. Asiakkaamme tulevat kuvaamaan Suomen hienoa luontoa tai katsomaan upeita lintulajejamme, kuten pöllöjä ja kanalintuja.

Intohimomme luontoon ja luontokuvaukseen, yhdistettynä vuosikymmenien kokemukseen, näkyy aina tekemisessämme. Haluammekin tarjota upeita luontoelämyksiä kaikille asiakkaillemme!

Lisää tietoja yrityksestämme www.finnature.com

 

 

 

Kirjoittaja jari

Aiemmat julkaisut

4.3.2024

Finnature etsii lintuoppaita

Finnature Oy hakee ulkomaalaisille matkailijaryhmille lintuja tuntevia oppaita. Oppaan tehtävänä on johdattaa ryhmä lintupaikoille turvallisesti, …

Lue lisää

6.2.2024

Lähde Finnaturen kanssa Costa Ricaan valokuvausmatkalle

Finnature järjestää Costa Rican valokuvausmatkan marraskuussa 2024. Kaisa ja Jari kävivät tutustumassa paikkoihin Costa Ricassa …

Lue lisää

27.9.2023

Finnsurvey etsii ympäristöasiantuntijaa

Finnature joutui pohtimaan uutta suuntaa toiminnalle korona-aikana, kun rajat menivät kiinni. Pohdimme hetken mihin osaaminen …

Lue lisää

14.9.2023

Finnaturen Premium -kotkakojut nyt vuokrattavissa

Olemme rakentaneet viime kesän aikana uusia kotkakojuja innolla. Nyt ne ovat lopultakin valmiit ja voimme …

Lue lisää