fbpx
Close X

Blogi

Suokukkojen kuvaus on nyt kuumimmillaan!

Suokukot ovat aina varma kesän tulon merkki Finnaturen tarjonnassa. Se on viimeinen koju, joka laitetaan kevättä varten iskuun. Kojut viedään tulvalammen rannalle vielä, kun ranta on jäässä. Kukot saapuvat toukokuun ensimmäisellä viikolla kelien vähän lämmettyä. Joka kevät jännitämme yhtä paljon sitä, milloin kukot saapuvat Liminganlahdelle. Suokukkojen kuvaus kestää keväisin vain kolme viikkoa.

Nyt eletään jo toista poikkeusvuotta. Viime keväänä veimme rantaan pääsääntöisesti telttakojuja, kun kukaan ei tiennyt, mitä tuleman pitää. Nyt toisen poikkeuskevään aikaan uskoimme jo vakaasti siihen, että kuvaajia liikkuu ja suokukkojen kuvaus saadaan toteutettua lähes normaalisti. Veimme rantaan kaksi kahden hengen ja kaksi yhdenhengen kiinteämpää kojua, sekä yhden telttakojun. Varauskirjat ovat täyttyneet mukavasti.

Tutustu tämän vuoden suokukkokojutarjontaamme Youtube -kanavallamme!

Suokukkokoju on ihana kokemus. Rannan äänimaailma etenkin aamuisin on uskomattoman upea, aurinkoisen illan vastavalo taas tuo aivan oman tunnelmansa. Puhumattakaan noista upeista linnuista, jotka hetken koreilevat höyhenillään. Jokainen koiras on erilainen. Soidinpuku tuo mieleen barokkiajan vaatteet ja suokukkoja katsellessa onkin helppo ymmärtää mistä tuon ajan suunnittelijat ovat ammentaneet inspiraationsa.

Kojumme ovat tunnettuja heijastuskuvistaan. Tyynenä hetkenä kojun ylemmästä kuvausaukosta kuvattaessa on mahdollista saada hienoja heijastuskuvia tästä upeasta lajista! Ala-aukoista taas pääset aivan lintujen kanssa samalle tasolle mukavasti piilokojun suojasta. Kaikissa kojuissamme on kaksi eri kuvauskorkeutta, joten saat yhdelläkin kertaa hyvin erilaisia kuvia tästä upeasta lajista. Illalla kojumme tarjoavat kuvaajille upean vastavalon, aamuisin on useimmin tyyntä ja myötävalossa on hyvä ottaa heijastekuvat, joten koko yön viettäminen kojulla luo paljon erilaisia kuvausmahdollisuuksia.

Ja kuvia upeista kukoista löytyy Flickr-galleriastamme.

Ruff 9503 by Jari Peltomäki

Suokukkojen kuvaussesonki on lyhyt ja kiivas. Kukot saapuvat toukokuun ensimmäisellä viikolla ja siirtyvät yleensä pesimäpuuhiin kesäkuun alussa. Kojut ovat auki toukokuun loppuun, kelistä riippuen mahdollisesti pitempäänkin. Joka vuosi saamme paljon yhteydenottoja vielä kesäkuussa, että voisiko kukkoja kuvata, kun luontokuvaajat innostuvat muiden somessa jakamista kuvista, mutta joudumme toivottamaan asiakkaat tervetulleeksi seuraavana keväänä. Sesonki katoaa aina käsistä niin nopeasti.

Lisää suokukkojen kuvaamisesta voit lukea täältä!

Suokukko

Nyt siis kannattaa varata oma kojusessio, jos tälle keväälle kukkojen kuvaaminen kiinnostaa! Muistathan, että meillä voit maksaa kojuvuokrat myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla!

Kojun voit varata vain suoraan Finnaturen toimistolta joko soittamalla tai sähköpostitse.

// Kaisa Peltomäki

Kirjoittaja kaisa

Aiemmat julkaisut

4.3.2024

Finnature etsii lintuoppaita

Finnature Oy hakee ulkomaalaisille matkailijaryhmille lintuja tuntevia oppaita. Oppaan tehtävänä on johdattaa ryhmä lintupaikoille turvallisesti, …

Lue lisää

6.2.2024

Lähde Finnaturen kanssa Costa Ricaan valokuvausmatkalle

Finnature järjestää Costa Rican valokuvausmatkan marraskuussa 2024. Kaisa ja Jari kävivät tutustumassa paikkoihin Costa Ricassa …

Lue lisää

27.9.2023

Finnsurvey etsii ympäristöasiantuntijaa

Finnature joutui pohtimaan uutta suuntaa toiminnalle korona-aikana, kun rajat menivät kiinni. Pohdimme hetken mihin osaaminen …

Lue lisää

14.9.2023

Finnaturen Premium -kotkakojut nyt vuokrattavissa

Olemme rakentaneet viime kesän aikana uusia kotkakojuja innolla. Nyt ne ovat lopultakin valmiit ja voimme …

Lue lisää