fbpx
Close X
Suokukko Liminganlahti
PIILOKOJUT

Suokukko

Kevään kohokohta - upeat suokukot läheltä!

Kuvittele barokkihenkiset suokukkokoiraat pörhistelemässä toisilleen aamuauringossa. Jokainen koiras on erilainen ja naaraisiin on tehtävä vaikutus nyt. Upeat koiraat pörhistelevät, hyppivät ja taistelevat, välillä jäätyen kokonaan paikoilleen naaraiden ympärillä. Elegantit liikkeet ja upeat puvut kruunaavat tämän uskomattoman keväisen näytelmän Liminganlahdella.

 

Kiivas kevätsesonki!

Suokukkojen muutto Liminganlahdella ajoittuu toukokuulle. Ensimmäiset suokukot saapuvat muutolta yleensä toukokuun ensimmäisen viikon aikana ja suokukkoja voi kuvata kesäkuun alkuun saakka.

Nämä uskomattoman upeat linnut vievät meidät mielikuvissa aina barokkiaikaan saakka. On helppo ymmärtää mistä naisten koreat vaatteet ovat saaneet inspiraationsa, kun katsoo suokukkojen upeita kauluksia! Nämä herrat pöyhkeilevät häpeämättä vaatteillaan. Suokukko on kauneudesta innostuneen kuvaajan unelma! Upeat höyhenpuvut yhdistettynä soidintanssiin ja heijastekuviin herättävät luovuuden.

Soidin noudattaa samanlaista hierarkiaa kuin kanalintujen ryhmäsoidin, jossa vahvimmat koiraslinnut taistelevat ja hyppivät toisiaan vasten soitimen keskustassa. Ympärillä toiset taisteluparit sijoittuvat soitimen keskustan ympärille ja meno onkin ajoittain aika villiä!

Katso kevään 2021 kojujen esittelyvideo Youtubesta!

Varaa paikkasi nyt!

Pääsääntöisesti suokukkokojumme ovat ryhmien käytössä. Avaamme varauskirjat yksittäisille asiakkaille aina huhtikuun alussa. Sesonki on lyhyt, joten varaa paikkasi ajoissa!

160 € / henkilö / kuvaussessio

280 € / henkilö / kaksi kuvaussessiota: ilta + aamu

Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa. Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille -10% alennuksen normaalihintaisesta kojuvuokrasta (1 session hinnasta).

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla.

Muista myös 10 kojulipun pakettimme!

Kojuvuokra sisältää yhden kuvauspaikan. Olemme tehneet ohjeet joilla kojun varanneet kuvaajat löytävät omalle kojulleen omatoimisesti.

Aamusessio alkaa puoli tuntia ennen auringonnousua ja kojussa kannattaa olla vähintään kello 8 asti ja saa olla klo 12 asti. Iltasessio alkaa kello 17 ja kuvata kannattaa auringonlaskuun asti ja kojusta pitää poistua puoleenyöhön mennessä (jos ei ole varannut myös aamusessiota seuraavalle aamulle).

Varaa suokukkokoju sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Kun varaat meiltä suokukkokojun, saat toimistoltamme ohjeistuksen suokukkojen kuvaamiseen!

Rantakojut

Rantakojut sijaitsevat Liminganlahden rantaniityllä tulvalammen rannalla. Vaikka rantakojut tunnetaan heijastekuvista, innostuvat suokukkokoiraat usein soimaan myös rantakojujen edessä ruokaileville naaraille!

Rantakojuista pääset kuvaamaan kahdelta eri korkeudelta; aivan matalasta kuvakulmasta tai matalalla tuolilla istuen. Tämä luo mahdollisuudet monipuolisiin kuviin. Ylempää saat kauniit heijastekuvat linnuista vedessä, alempaa pääset aivan silmän tasolle mukavasti hyvän piilokojun suojasta. Kojujen ikkunat antavat länteen päin, ja kirkkaina iltoina paikalla on tunnelmallinen auringonlaskun vastavalo.

Muita kahlaajia, joita rantakojuista voi kuvata, ovat mustapyrstökuiri, liro, punajalkaviklo, mustaviklo, valkoviklo, kuovi ja töyhtöhyyppä. Myös harvinaisempi lampiviklo ja vesipääskyjä on tallentunut muistikorteille täällä muutaman kerran! Lisäksi näistä kojuista on kuvattu sorsalintuja ja lokkeja.

Rannassa on  2 kahden hengen kojua ja 3 yhden hengen kojua. Kojuissa objektiivit laitetaan kuvauspusseista ulos.

Kaikkiin rantakojuihin tarvitset mukaan oman kuulapään.  Kojuissa on kannelliset vessa-astiat sekä geelikynttilät lämmitystä varten. Kävelymatka parkkipaikalta kojuille on n. 200m. Liminganlahden luontokeskukselta tulee teitä pitkin kojuille noin 2 km kävelymatka.

Rantakojuilla on aamulla myötä/sivuvalo ja illalla vastavalo. Katso kuvia suokukkojen rantakojuista Flickr-galleriastamme!

Suositeltavat varusteet

Suokukkojen kuvauskojut sijaitsevat keskellä Liminganlahden rantaniittyjä, jolloin aikaisin aamulla voi olla kylmä. Lämpötila voi olla nollassa ja ilma on kostea. Varaudu lämpimällä vaatetuksella: pipo, hanskat, villapaita, villasukat. Ranta on usein märkä ja mutainen, ja suosittelemme käytettäväksi kumisaappaita. Kumisaappaat tulee ehdottomasti muistaa ottaa pois jalasta kojuun mennessä jotta rantaliete ei likaa kojujamme. Voit ottaa omat sisäjalkineet mukaan.

Kaikki polttovälit välillä 24-800mm ovat käyttökelpoisia rantakojuillamme. Etäisyys lintuihin vaihtelee ja voi olla 5-20 m.

Mikäli sinulla on useampia objektiiveja, kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi 70-200 mm ja 500 mm yhdistelmä + mahdolliset telejatkeet.

Ota mukaan oma kuula/videopää.

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Teeri

Teeren kuvaus sekä vasta- että myötävalo kojuista

Lue lisää

Huuhkaja ja kanahaukka

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut huuhkaja ja kanahaukka

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää