fbpx
Close X
Teeri Oulun seutu
PIILOKOJUT

Teeri

Teeren kuvaus soitimella piilokojusta!

Kuvittele kiiltävän sinertävänmusta puliseva teerikoiras lähietäisyydellä aamuauringon hienossa kultaisessa valossa.  Teerikoiraiden kiihkeät tappelut ja niiden näyttävät soidinhypyt ovat jokaisen kuvaajan unelmakohteita. Vauhtiin päästyään koirasteeren taukoamaton soidinpulina on suorastaan korvia huumaavaa ja niiden kiihkeät suhautukset sekä naaraiden kotkotus mukavaa kuunneltavaa. Teeren kuvaus onnistuu Finnaturen piilokojuista erinomaisesti lintuja häiritsemättä!

 

Kiivas kevätsesonki ja kaunis syksysesonki!

Teeren kuvaus sesonki alkaa Oulun seudulla jo maaliskuussa ja se jatkuu aina toukokuun puoleenväliin asti. Parittelut soitimella tapahtuvat huhti- toukokuun vaihteessa.

Syksyllä etenkin vanhat teerikoiraat tulevat takaisin soidinpaikalle varaamaan omaa reviiriään. Teeren kuvaus onnistuu myös syyssoitimella syyskuun puolesta välistä aina lokakuun loppuun asti. Syksyllä saat hyvin erilaisia kuvia teeristä, koska valot ja kasvillisuus on erilaista kuin keväällä.

Teerellä on ryhmäsoidin, jossa vanhimmat ja vahvimmat koiraat pulisevat ja hyppivät aivan soitimen keskustassa puolustaen kiivaasti pieniä reviirejään. Vanhojen koiraiden reviirikiistojen selvittelyt voivat olla niin kiivaita, että siinä irtohöyhenet pölisevät ilmassa. Soitimen keskustan ympärille kertyy myös nuoria koirasteeriä, katselemaan ja oppimaan mitä soitimella kuuluu tehdä ja ajoittain vanhat koiraat ajavat niitä takaa pitkiäkin matkoja.  Meno onkin ajoittain aika villiä!

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme.

Teeren kuvaus soitimella - myötä - vai vastavalo?

Finnaturelta löytyy Oulun seudulta useampiakin teeren soidinpaikkoja ja paikasta riippuen voimme kuvata teeriä myötä- tai vastavalossa. Kaikilla teeren kuvaus paikoillamme pääset kuvaamaan matalasta tai hieman korkeammasta kuvakulmasta.

Teeren soidin vastavalossa – pienellä suolla taustametsän takaa nouseva aurinko valaisee teeret hienosti ja tältä paikalta saat upeita vastavalokuvia teeristä. Kun lumet ovat sulaneet, niin suon kasvillisuus tuo kuviin hienon elementin ja suokasvit kimaltelevat hienosti vastavalossa. Tällä soidinpaikalla on yleensä 10 teerikoirasta.

Teeren soidin myötävalossa – pienellä suolla kojujen takaa nouseva aurinko valaisee teeret hienosti aikaisen aamun hienossa myötävalossa ja mustanpuhuvan koirasteeren höyhenpuvun hienot sinertävät sävyt tulevat hienosti esille. Tällä soidinpaikalla on yleensä 10-15 teerikoirasta.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

Suositeltavat varusteet

Teeren kuvaus kojut sijaitsevat pienillä soilla ja aikaisin aamulla voi olla kylmä. Etenkin aikaisin keväällä lämpötila voi olla pakkasen puolella ja ilma on kosteaa. Varaudu lämpimällä vaatetuksella: pipo, hanskat, villapaita, villasukat. Lumien sulamisen jälkeen suo on märkää ja suosittelemme käytettäväksi lämpimiä kumisaappaita. Kumisaappaat kannattaa ottaa pois jalasta kojuun mennessä, niin kojussa on mukavampaa. Kojuista löytyy makuupusseja, joihin mennään sisään ilman saappaita.

Kojuissa on geelilämmittimet.

Kaikki polttovälit välillä 100-800 mm ovat käyttökelpoisia teerien kuvaamiseen. Etäisyys lintuihin vaihtelee ja erilaisilla objektiiveilla saadaan erilaisia kuvia.

Mikäli sinulla on useampia objektiiveja, kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi 70-200 mm ja 500 mm yhdistelmä + mahdolliset telejatkeet.

Ota mukaan oma kuula-/videopää.

Varaa paikkasi ajoissa!

130 € / yhden hengen koju / aamu

230 € / kahden hengen koju / aamu  (115 € / henkilö)

400 € / 4 aamua teerikojussa (100 € / hlö / aamu ), voit käyttää tarjouksen yksin tai kaverin kanssa!

400 €:n pakettitarjous sisältää myös saattelun!

Huomaa, että korona-aikana emme laita toisilleen vieraita ihmisiä samaan kojuun eli jos olet tulossa yksin kuvaamaan, niin varaa silloin yhden hengen koju!

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

Huomaa, että korona-aikana emme laita toisilleen vieraita ihmisiä samaan kojuun eli jos olet tulossa yksin kuvaamaan, niin varaa yhden hengen koju!

Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa. Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille -10% alennuksen normaalihintaisesta kojuvuokrasta.

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla!

Jos varaat yhden hengen kojun, niin sinulla on neljä kuvausaukkoa käytössäsi – kaksi matalalla ja kaksi aukkoa noin metrin ylempänä! Myös kahden hengen kojusta yksi kuvaaja voi laittaa kaksi objektiivia ulos – toisen matalaan kuvakulmaan ja toisen noin metrin ylemmäs.

Teerikojussa pitää olla valmiina alkukaudesta viimeistään tuntia ennen auringonnousua ja kiihkeimpään aikaan  huhti-toukokuun vaihteessa kojuun kannattaa mennä jo illalla valmiiksi.

Aiemmin vierailleet kuvaajat voivat sovittaessa mennä kojulle omatoimisesti. Jos taas vierailet teerikojuillamme ensimmäistä kertaa, perimme ensimmäisestä käyntikerrasta 50 € opastus- ja perehdyttämismaksun. Maksu jakautuu ryhmän kesken. Kysy toimistolta päiviä, jolloin muitakin asiakkaita on menossa kuvamaan, niin katsotaan, josko löytyisi kavereita jakamaan saattelumaksu tai jos oppaamme olisi samana päivänä menossa kojuille ryhmän kanssa, jolloin saattelumaksua ei tule!

Varaa teeren kuvaus kojusi Finnaturen webshopista tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Kun varaat meiltä teerikojun, saat toimistoltamme ohjeistuksen teerien kuvaamiseen!

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Suokukko

Suokukkokojuistamme kuvaat soidinta ja tunnelmallisia vastavalokuvia mukavasti

Lue lisää

Kanahaukka ja huuhkaja

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut kanahaukka ja huuhkaja

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää