fbpx
Close X
Teeri Oulun seutu
PIILOKOJUT

Teeri

Teeren kuvaus soitimella piilokojusta!

Kuvittele kiiltävän sinertävänmusta puliseva teerikoiras lähietäisyydellä aamuauringon hienossa kultaisessa valossa.  Teerikoiraiden kiihkeät tappelut ja niiden näyttävät soidinhypyt ovat jokaisen kuvaajan unelmakohteita. Vauhtiin päästyään koirasteeren taukoamaton soidinpulina on suorastaan korvia huumaavaa ja niiden kiihkeät suhautukset sekä naaraiden kotkotus mukavaa kuunneltavaa. Teeren kuvaus onnistuu Finnaturen piilokojuista lintuja häiritsemättä!

 

Varaa paikkasi ajoissa!

140 € / yhden hengen koju / aamu

250 € / kahden hengen koju / aamu  (125 € / henkilö)

440 € / 4 aamua teerikojussa (110 € / hlö / aamu ), voit käyttää tarjouksen yksin tai kaverin kanssa

440 €:n pakettitarjous sisältää myös saattelun.

Huomaa, että korona-aikana emme laita toisilleen vieraita ihmisiä samaan kojuun eli jos olet tulossa yksin kuvaamaan, niin varaa silloin yhden hengen koju.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa. Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille -10% alennuksen yhden aamun kojuvuokrasta.

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla.

Muista myös 10 kojulipun pakettimme!

Halutessasi voit mennä kojuille omatoimisesti ohjeidemme avulla.  Jos haluat saattelun, perimme  75 € opastus- ja perehdyttämismaksun. Maksu jakautuu ryhmän kesken.

Voit varaa teeren kuvaus kojusi sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Voit maksaa teerenkuvauksen webshopissa, mutta sovi silloinkin päivät toimistomme kanssa. Kun varaat meiltä teerikojun, saat toimistoltamme ohjeistuksen teerien kuvaamiseen!

Huomaathan, että teerikuvauksiin voit yhdistää maaliskuussa ja syys-lokakuussa maakotkat, koko sesongin ajan huuhkajan, sekä toukokuussa suokukot!

Kiivas kevätsesonki ja kaunis syksysesonki!

Teeren kuvaus sesonki alkaa Oulun seudulla jo maaliskuussa ja se jatkuu aina toukokuun puoleenväliin asti. Parittelut soitimella tapahtuvat huhti- toukokuun vaihteessa.

Syksyllä etenkin vanhat teerikoiraat tulevat takaisin soidinpaikalle varaamaan omaa reviiriään. Teeren kuvaus onnistuu myös syyssoitimella syyskuun puolesta välistä aina lokakuun loppuun asti. Syksyllä saat hyvin erilaisia kuvia teeristä, koska valot ja kasvillisuus on erilaista kuin keväällä.

Teerellä on ryhmäsoidin, jossa vanhimmat ja vahvimmat koiraat pulisevat ja hyppivät aivan soitimen keskustassa puolustaen kiivaasti pieniä reviirejään. Vanhojen koiraiden reviirikiistojen selvittelyt voivat olla niin kiivaita, että siinä irtohöyhenet pölisevät ilmassa. Soitimen keskustan ympärille kertyy myös nuoria koirasteeriä, katselemaan ja oppimaan mitä soitimella kuuluu tehdä ja ajoittain vanhat koiraat ajavat niitä takaa pitkiäkin matkoja.  Meno onkin ajoittain aika villiä!

Katso esittelyvideo kevään 2021 teerikojuista täältä.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme.

Teeren kuvaus soitimella – myötä- vai vastavalo?

Finnaturen teeren soidinpaikalle Utajärvellä on erittäin helppo mennä, koska autolla pääsee melkein kojujen viereen! Teeren kuvauspaikoillamme pääset kuvaamaan matalasta tai hieman korkeammasta kuvakulmasta. Olemme laittaneet samalle teeren peltosoidinpaikalle kuvauskojuja sekä myötävalon, että vastavalon puolelle. Peltosoitimella oli keväällä 2021 yleensä 20-25 koirasta.

Toinen vakituisesti käyttämämme teeren kuvauspaikka sijaitsee Iissä, jonne autolta tulee kävelyä noin 500 metriä ja vain viimeiset 100 metriä on suota pitkin. Eli tällekin soidinpaikalle on varsin helppo mennä! Tällä soidinpaikalla oli keväällä 2021 yleensä 15-20 koirasta. Kuvauskoju on myötävalon puolella.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

Suositeltavat varusteet

Teeren kuvauskojuihin mennään aikaisin aamulla, joten niissä voi olla kylmä. Teerikojussa pitää olla valmiina alkukeväästä viimeistään tuntia ennen auringonnousua ja kiihkeimpään aikaan  huhti-toukokuun vaihteessa kojuun kannattaa mennä jo illalla valmiiksi. Syyssoitimella riittää, kun on kojussa valmiina noin tunti ennen auringonnousua.

Etenkin aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä lämpötila voi olla pakkasen puolella ja ilma on kosteaa. Varaudu lämpimällä vaatetuksella: pipo, hanskat, villapaita, villasukat. Keväällä lumien sulamisen jälkeen maasto on märkää ja suosittelemme käytettäväksi lämpimiä kumisaappaita. Kumisaappaat kannattaa ottaa pois jalasta kojuun mennessä, niin kojussa on mukavampaa. Kojuista löytyy makuupusseja, joihin mennään sisään ilman saappaita. Korona-aikaan suosittelemme omaa makuupussia mukaan!

Kojuissa on geelilämmittimet.

Kaikki polttovälit välillä 100-800 mm ovat käyttökelpoisia teerien kuvaamiseen. Etäisyys lintuihin vaihtelee ja erilaisilla objektiiveilla saadaan erilaisia kuvia.

Mikäli sinulla on useampia objektiiveja, kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi 70-200 mm ja 500 mm yhdistelmä + mahdolliset telejatkeet.

Jos varaat yhden hengen kojun, niin sinulla on neljä kuvausaukkoa käytössäsi – kaksi matalalla ja kaksi aukkoa noin metrin ylempänä! Myös kahden hengen kojusta yksi kuvaaja voi laittaa kaksi objektiivia ulos – toisen matalaan kuvakulmaan ja toisen noin metrin ylemmäs.

Ota mukaan oma kuula-/videopää.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

 

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Suokukko

Suokukkokojuistamme kuvaat soidinta ja tunnelmallisia vastavalokuvia mukavasti

Lue lisää

Huuhkaja ja kanahaukka

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut huuhkaja ja kanahaukka

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää