fbpx
Close X
Teeri Oulun seutu
PIILOKOJUT

Teeri

Teeren kuvaus soitimella piilokojusta!

Kuvittele kiiltävän sinertävänmusta puliseva teerikoiras lähietäisyydellä aamuauringon hienossa kultaisessa valossa.  Teerikoiraiden kiihkeät tappelut ja niiden näyttävät soidinhypyt ovat jokaisen kuvaajan unelmakohteita. Vauhtiin päästyään koirasteeren taukoamaton soidinpulina on suorastaan korvia huumaavaa ja niiden kiihkeät suhautukset sekä naaraiden kotkotus mukavaa kuunneltavaa. Teeren kuvaus onnistuu Finnaturen piilokojuista lintuja häiritsemättä!

 

Varaa paikkasi ajoissa!

140 € / yhden hengen koju / aamu

250 € / kahden hengen koju / aamu  (125 € / henkilö)

440 € / 4 aamua teerikojussa (110 € / hlö / aamu ), voit käyttää tarjouksen yksin tai kaverin kanssa

Huomaa, että emme laita toisilleen vieraita ihmisiä samaan kojuun eli jos olet tulossa yksin kuvaamaan, niin varaa silloin yhden hengen koju.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Jos varaat kojun verkkokaupasta, sovi silloinkin kuvauspäivät toimistomme kanssa.

Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa. Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille -10% alennuksen yhden hengen kojun yhden aamun kojuvuokrasta.

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla.

Muista myös 10 kojulipun pakettimme!

Halutessasi voit mennä kojuille omatoimisesti ohjeidemme avulla. Jos haluat saattelun, perimme  100 € opastus- ja perehdyttämismaksun. Maksu on varauskohtainen. Toimistoltamme saat aina ohjeistuksen teerien kuvaamiseen!

Huomaathan, että teerikuvauksiin voit yhdistää maaliskuussa ja syys-lokakuussa maakotkat, koko sesongin ajan huuhkajan, sekä toukokuussa suokukot!

Kiivas kevätsesonki ja kaunis syyssesonki

Keväällä teeren kuvaussesonki alkaa Oulun seudulla jo maaliskuussa ja se jatkuu aina toukokuun puoleenväliin asti. Parittelut soitimella tapahtuvat huhti- toukokuun vaihteessa.

Teerillä on myös syyssesonki – joskaan soidin ei ole aivan yhtä kiivas kuin keväisin, vaan etenkin vanhat teerikoiraat tulevat takaisin soidinpaikalle ensisijaisesti varaamaan omaa reviiriään. Syksyisin soidinpaikoilla on kuitenkin enemmän lintuja kuin keväisin, sillä saman vuoden poikaset liittyvät joukon jatkoksi syksyisin. Talven mittaan suuri kuolleisuus harventaa rivejä kevään soitimelle. Teeren kuvaus onnistuu syyssoitimella aina syyskuun puolesta välistä lokakuun loppuun asti. Syksyllä teeristä saa hyvin erilaisia kuvia, koska valot ja kasvillisuus on erilaista kuin keväällä.

Teerellä on ryhmäsoidin, jossa vanhimmat ja vahvimmat koiraat pulisevat ja hyppivät aivan soitimen keskustassa puolustaen kiivaasti pieniä reviirejään. Vanhojen koiraiden reviirikiistojen selvittelyt voivat olla niin kiivaita, että siinä irtohöyhenet pölisevät ilmassa. Soitimen keskustan ympärille kerääntyy myös nuoria koirasteeriä katselemaan ja oppimaan mitä soitimella kuuluu tehdä, ja välillä vanhat koiraat ajavat niitä takaa pitkiäkin matkoja.  Meno onkin ajoittain aika villiä!

Katso esittelyvideo kevään 2021 teerikojuista täältä.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme.

Teeren kuvaus soitimella – myötä- vai vastavalo?

Finnaturen teeren soidinpaikalle Utajärvellä on erittäin helppo mennä, koska autolla pääsee melkein kojujen viereen. Teeren kuvauspaikoillamme pääset kuvaamaan matalasta tai hieman korkeammasta kuvakulmasta. Olemme laittaneet samalle teeren peltosoidinpaikalle kuvauskojuja sekä myötävalon että vastavalon puolelle. Peltosoitimella oli keväällä 2022 yleensä 25-30 koirasta.

Toinen vakituisesti käyttämämme teeren kuvauspaikka sijaitsee Iissä, jonne autolta tulee kävelyä noin 500 metriä ja vain viimeiset 100 metriä on suota pitkin. Tällekin soidinpaikalle on siis varsin helppo mennä. Tällä soidinpaikalla oli keväällä 2022 yleensä 15-20 koirasta. Kuvauskoju on myötävalon puolella.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

Suositeltavat varusteet

Teeren kuvauskojuihin mennään aikaisin aamulla, joten niissä voi olla kylmä. Teerikojussa pitää olla alkukeväästä valmiina viimeistään tuntia ennen auringonnousua ja kiihkeimpään aikaan huhti-toukokuun vaihteessa kojuun kannattaa mennä jo illalla valmiiksi. Syyssoitimella riittää, kun on kojussa valmiina noin tunti ennen auringonnousua.

Etenkin aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä lämpötila voi olla pakkasen puolella ja ilma on kosteaa. Varaudu lämpimällä vaatetuksella ja pukeudu kerroksiin. Ota mukaasi ainakin pipo, hanskat, villapaita ja villasukat. Keväällä lumien sulamisen jälkeen maasto on märkää ja suosittelemme käytettäväksi lämpimiä kumisaappaita. Kumisaappaat kannattaa ottaa pois jalasta kojuun mennessä, niin kojussa on mukavampaa. Kojuista löytyy makuupusseja, joihin mennään sisään ilman saappaita. Korona-aikaan suosittelemme omaa makuupussia mukaan!

Kojuissa on geelilämmittimet.

Kaikki polttovälit välillä 100-800 mm ovat käyttökelpoisia teerien kuvaamiseen. Etäisyys lintuihin vaihtelee ja erilaisilla objektiiveilla saa erilaisia kuvia.

Mikäli sinulla on useampia objektiiveja, kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi 70-200 mm ja 500 mm yhdistelmä + mahdolliset telejatkeet.

Jos varaat yhden hengen kojun, niin sinulla on neljä kuvausaukkoa käytössäsi – kaksi matalalla ja kaksi noin metrin ylempänä. Kahden hengen kojussa molemmilla kuvaajilla on käytössään kaksi aukkoa: yksi matalan kuvakulman aukko ja toinen aukko noin metrin ylempänä.

Ota mukaan oma kuula-/videopää.

Varaa teeren kuvaus verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264.

 

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Suokukko

Suokukkokojuistamme kuvaat soidinta ja tunnelmallisia vastavalokuvia mukavasti

Lue lisää

Huuhkaja ja kanahaukka

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut huuhkaja ja kanahaukka

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää