fbpx
Close X
Suokukko Liminganlahti
PIILOKOJUT

Suokukko

Kevään kohokohta - upeat suokukot läheltä!

Kuvittele barokkihenkiset suokukkokoiraat pörhistelemässä toisilleen aamuauringossa. Jokainen koiras on erilainen ja naaraisiin on tehtävä vaikutus nyt. Upeat koiraat pörhistelevät, hyppivät ja taistelevat, välillä jäätyen kokonaan paikoilleen naaraiden ympärillä. Elegantit liikkeet ja upeat puvut kruunaavat tämän uskomattoman keväisen näytelmän Liminganlahdella.

 

Kiivas kevätsesonki

Suokukkojen muutto Liminganlahdella ajoittuu toukokuulle. Ensimmäiset suokukot saapuvat muutolta yleensä toukokuun ensimmäisen viikon aikana ja suokukkoja voi kuvata kesäkuun alkuun saakka.

Nämä uskomattoman upeat linnut vievät meidät mielikuvissa aina barokkiaikaan saakka. On helppo ymmärtää mistä naisten koreat vaatteet ovat saaneet inspiraationsa, kun katsoo suokukkojen upeita kauluksia! Nämä herrat pöyhkeilevät häpeämättä vaatteillaan ja suokukko onkin kauneudesta innostuneen kuvaajan unelma. Upeat höyhenpuvut yhdistettynä soidintanssiin ja heijastuskuviin herättävät luovuuden.

Soidin noudattaa samanlaista hierarkiaa kuin kanalintujen ryhmäsoidin, jossa vahvimmat koiraslinnut taistelevat ja hyppivät toisiaan vasten soitimen keskustassa. Ympärillä toiset taisteluparit sijoittuvat soitimen keskustan ympärille ja meno onkin ajoittain aika villiä!

Katso kevään 2024 kojujen esittelyvideo Youtubesta!

Varaa paikkasi nyt

Pääsääntöisesti suokukkokojumme ovat ryhmien käytössä. Avaamme varauskirjat yksittäisille asiakkaille aina huhtikuun alussa. Sesonki on lyhyt, joten varaa paikkasi ajoissa!

Hinnat

195 € / 1 hlön koju / kuvaussessio

350 € / 1 hlön koju / kaksi kuvaussessiota: ilta + aamu

350 € / 2 hlön koju / kuvaussessio (175 € / hlö)

620 € / 2 hlön koju / kaksi kuvaussessiota: ilta + aamu (310 € / hlö)

Kahden henkilön koju varataan samassa seurueessa oleville eli pyydä ystävääsi mukaan kuvaamaan.
Kojuvuokra maksetaan kokonaisuudessaan varattaessa. Annamme BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat Ry:n jäsenille -10% alennuksen normaalihintaisesta kojuvuokrasta (1 hlön kojun 1 session hinnasta).

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla.

Muista myös 10 kojulipun pakettimme!

Kojuvuokra sisältää yhden kuvauspaikan. Olemme tehneet ohjeet joilla kojun varanneet kuvaajat löytävät omalle kojulleen omatoimisesti.

Aamusessio alkaa puoli tuntia ennen auringonnousua ja kojussa kannattaa olla vähintään kello 8 asti. Aamusessiolla kojussa saa olla klo 10 asti. Iltasessio alkaa kello 17 ja kuvata kannattaa auringonlaskuun asti ja kojusta pitää poistua puoleen yöhön mennessä (jos ei ole varannut myös aamusessiota seuraavalle aamulle).

Varaa suokukkokoju sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Kun varaat meiltä suokukkokojun, saat toimistoltamme ohjeistuksen suokukkojen kuvaamiseen!

Rantakojut

Suokukkokojut sijaitsevat Liminganlahden rantaniityllä tulvalammen rannalla. Vaikka rantakojut tunnetaan heijastuskuvista, innostuvat suokukkokoiraat usein soimaan myös rantakojujen edessä ruokaileville naaraille!

Rantakojuista pääsee kuvaamaan kahdelta eri korkeudelta: aivan matalasta kuvakulmasta tai matalalla tuolilla istuen. Tämä luo mahdollisuudet monipuolisiin kuviin. Ylempää saat kauniit heijastuskuvat linnuista vedessä, alempaa pääset aivan linnun tasolle mukavasti hyvän piilokojun suojasta. Kojujen ikkunat antavat länteen päin, ja kirkkaina iltoina paikalla on tunnelmallinen auringonlaskun vastavalo.

Muita kahlaajia, joita rantakojuista voi kuvata, ovat mustapyrstökuiri, liro, punajalkaviklo, mustaviklo, valkoviklo, kuovi ja töyhtöhyyppä. Myös harvinaisempi lampiviklo ja vesipääsky on tallentunut muistikorteille täällä muutaman kerran! Lisäksi näistä kojuista on kuvattu sorsalintuja ja lokkeja.

Rannassa on  4 kahden hengen kojua. Kojuissa objektiivit laitetaan kuvauspusseista ulos.

Kaikkiin rantakojuihin tarvitset mukaan oman kuulapään.  Kojuissa on geelikynttilät lämmitystä varten sekä kannelliset vessa-astiat, jotka tulee tyhjentää itse kojulta lähdettäessä. Kävelymatka parkkipaikalta kojuille on n. 200m. Liminganlahden luontokeskukselta tulee teitä pitkin kojuille noin 2 km kävelymatka.

Rantakojuilla on aamulla myötä-/sivuvalo ja illalla vastavalo. Katso kuvia suokukkojen rantakojuista Flickr-galleriastamme!

Suositeltavat varusteet

Suokukkojen kuvauskojut sijaitsevat keskellä Liminganlahden rantaniittyjä, jolloin aikaisin aamulla voi olla kylmä. Lämpötila voi olla nollassa ja ilma on kostea. Varaudu lämpimällä vaatetuksella: pipo, hanskat, villapaita, villasukat. Ranta on usein märkä ja mutainen, ja suosittelemme käytettäväksi kumisaappaita. Kumisaappaat tulee ehdottomasti muistaa ottaa pois jalasta kojuun mennessä, jotta rantaliete ei likaa kojujamme. Voit ottaa omat sisäjalkineet mukaan.

Kaikki polttovälit välillä 24-800mm ovat käyttökelpoisia rantakojuillamme. Etäisyys lintuihin vaihtelee ja voi olla 5-20 m. Mikäli sinulla on useampia objektiiveja, kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi 70-200 mm ja 500 mm yhdistelmä + mahdolliset telejatkeet.

Ota mukaan oma kuula-/videopää.

Maakotka

Kuvaa maakotkia Suomen upeimmasta kuvauskojusta

Lue lisää

Teeri

Teeren kuvaus sekä vasta- että myötävalo kojuista

Lue lisää

Huuhkaja ja kanahaukka

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut huuhkaja ja kanahaukka

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää