fbpx
Close X
Maakotka Utajärvi

Kuvaa Petolinnut piilokojusta!

Valmiit matkapaketit

Helppoa ja yksinkertaista, varaa valmis paketti! Paketoimme parhaat kojumme valmiiksi paketeiksi.

Lue lisää!

Valokuvauskurssit

Lähde ammattiluontokuvaajien vetämille valokuvauskursseille. Naisille myös omia kursseja!

Lue lisää!

Piilokojut

Vuokraa piilokoju ja tule kuvaamaan upeat lintumme läheltä!

Lue lisää!

Upea luontokokemus vailla vertaa!

Kuvaa uljaat petolinnut, pulisevat teeret ja tanssahtelevat suokukot piilokojuistamme. Kojun suojassa pääset uskomattoman lähelle näitä upeita lajeja. Valon suunta ja tausta on valmiiksi mietitty, joten kuvistasi tulee varmasti upeita!

Vaihtoehtoja on kolme. Ota valmis paketti, johon olemme räätälöineet kauden suosituimmat piilokojut. Lähde ammattiluontokuvaajan vetämälle kurssille ja opi uutta tai vuokraa piilokoju ja nauti juuri niistä lajeista, jotka itse haluat nähdä!

 

Valokuvausmatkat Suomessa

Paketoimme luontokuvaajille upeat matkat piilokojuillemme. Nämä omatoimimatkat on rakennettu sesongin mukaisiin valmiisiin matkapaketeihin. Helppoa ja vaivatonta! Valitset vain kohdelajit ja kaikki on valmista. Paketit voit varata sekä majoituksella että ilman. Matkat ovat omatoimimatkoja, joten päivät joustavat ja matka on vain teille.

Korona-aikaan takaamme kaikille omat kojut. Vain saman matkaseurueen jäseniä yhdistetään samaan kojuun. Mikä olisikaan turvallisempaa matkustamista, kuin yksin tai kaverin kanssa kojussa keskellä metsää?

Kun otat myös majoituksen meiltä, olemme paketoineet mukaan myös pienen koulutusosuuden! Ammattiluontokuvaaja käy kertomassa parhaat vinkit kuvaukseen, jotta kuvasi varmasti onnistuvat.

Petolinnut Oulun seudulla (Kotkat + huuhkaja) 15.9-31.3.

Petolinnut Oulun seudulla 3 päivää. Lyhyt ja napakka paketti: 1 yö huuhkajakojussa, aamupäivä Villa Finnaturen ruokintapaikkakojussa ja 1 päivä kotkakojussa. Osta täältä!

Tai Petolinnut Oulun seudulla 5 päivää. Tässä paketissa 2 päivää kotkakojussa, muuten sama kuin lyhyempi. Osta täältä!

Teeren soidin ja kotkat 15.3. – 31.3.

Kevään saapuessa alkaa teeren soidin. 2 aamua teerikojussa ja 2 päivää kotkakojussa, 1 aamu Villa Finnaturen ruokintapaikkakojussa. 4 päivää. Osta täältä!

Suokukkojen soidin ja huuhkaja 9.5. – 31.5.

Suokukot, joka keväinen elegantti näytös. 4 kuvaussessiota suokukkokojuissa ja 1 yö huuhkajakojussa. 4 päivää. Osta täältä!

Lue lisää valmiista matkapaketeistamme täältä!

Valokuvauskurssille ammattikuvaajan kanssa

Lähde ammattiluontokuvaajan vetämälle kurssille! Kursseilla pääset helposti kojuille ja saat kaiken valmiiksi paketoituna. Viikonloppuun kuuluu koulutus, kojut, majoitus, ruokailut ja kuljetukset. Tämän helpommalla et pääse! Ouluun on helppo saapua monesta suunnasta ja haemme Sinut myös juna/lentoasemalta.

Kaisa ja Jari Peltomäki toimivat kurssien vetäjinä. Molemmilla on vankka kokemus luontokuvauksesta ja molemmat elättävät itsensä täysin luontokuvauksella. Kaisa ja Jari jakavat mielellään tietonsa ja niksinsä myös kurssilaisille. Joten kursseillamme opit varmasti uutta!

Tarjoamme myös vain naisille suunnattuja kursseja. Kurssilla uskallat kysyä kaikki mieltäpainavat asiat, mitä et ehkä sekaryhmässä uskaltaisi. Keskitymme ehkä enemmän kuvan kerrontaan ja vähemmän teknologiaan siellä kameran sisällä. Vietämme naisporukalla mukavan viikonlopun valokuvaten ja samalla uutta oppien. Ja ennen kuin hermostut, naiset ovat itse toivoneet näitä kursseja ja kiitos heille siitä, sillä kursseja on järjestetty jo 4 vuotta! Nämä kurssit vetää Kaisa Peltomäki.

Osta kurssit täältä!

Jos haluat lisätietoja järjestelyistä ja kouluttajista, klikkaa tänne.

Piilokojut

Valikoimastamme löydät useita piilokojuja. Ei haittaa vaikka et ole käynyt kojussa aikaisemmin, oppaamme kertoo jokaiselle kojulle viedessä kuinka kojulla toimitaan.

Lisää piilokojuista täältä!

 

Maakotka

Kotkien kuvaussesonki jatkuu aina syyskuulta maaliskuun loppuun saakka. Utajärven kojut on tunnettu kotkien tappelu- ja lentokuvista. Parhaina päivinä paikalla käy yli 10 kotkayksilöä, ja kähinää syntyy. Syksyllä ja keväällä paikalla vierailee myös merikotkia. Kojusta pääset kuvaamaan myös korppeja, närhiä, tali-, sini-, hömö- ja töyhtötiaisia sekä käpytikkaa. Myös palokärki ja harmaapäätikka vierailevat paikalla. Varhaisesta aamusta pimeän tuloon.

Lue lisää kotkakuvauksesta täältä!

 

Huuhkaja ja kanahaukka

Limingassa sijaitseva metsäruokintamme on kuvaajan unelma, sillä samasta kojusta voit saada kuvattua sekä huuhkajan että kanahaukan. Huuhkajaa kuvataan yön pimeinä tunteina keinovalojen avulla, kanahaukka vierailee päivällä. Sesonki  syyskuulta kesäkuun alkuun. Auringonlaskusta puolille päivin.

Lue lisää huuhkajasta ja kanahaukasta täältä!

 

Teeri

Teeren soidin on upea elämys! Lähde keväisena aamuna teerensoitimelle ja koe läheltä teerien pulina ja taistot. Sesonki maaliskuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin, kevään keleistä riippuen. Aikainen aamu.

Lue lisää teerikuvauksesta täältä.

 

Suokukko

Suokukko on kuin barokin ajalta karannut herrasmies. Koiraan kaulaa koristaa uskomattoman upea röyhelö, eikä kahta samanlaista löydy. Soidintanssin eleganssi on upeaa seurattavaa. Tämän upean näytelmän sesonki on vain 3 viikkoa – toukokuun toiselta viikolta kuun loppuun saakka. Aikainen aamu tai ilta.

Lue lisää suokukkokuvauksesta täältä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Heräsikö sinulla kysymyksiä matkoistamme, kursseistamme tai vuokrattavista kuvauskojuistamme? Tavoitat meidät tällä yhteydenottolomakkeella, puhelimitse tai sähköpostitse. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiinne ja autamme mielellämme juuri Sinulle sopivan oikean vaihtoehdon valinnassa!

045 129 4264

info@finnature.fi