fbpx
Close X
Maakotka Utajärvi
PIILOKOJUT

Maakotka

Luontoelämys vailla vertaa!

Uljas maakotka on upea lintu, etenkin läheltä katsottuna. Luonnossa maakotkaa pääsee harvoin ihailemaan läheltä, mutta piilokoju antaa mahdollisuuden siihen! Komean maakotkan näkeminen ja kuvaaminen on aina hieno luontokokemus.

Ota hienot toimintakuvat pitkäaikaisella kotkapaikallamme Utajärvellä

Maakotkan lentokuvien ja taistelukuvien kuvaamiseen Utajärvi on ykkönen! Tänne saapuvat matkailijat ympäri maailman syksyisin ja talvisin kuvaamaan uljasta maakotkaa ja niiden tappeluita. Suomeksi linnun nimi on vähättelevä, mutta englanninkielinen nimi Golden Eagle, kultainen kotka, tai ruotsinkielinen nimi Kungsörn, kuningaskotka, kuvaa tätä komeaa lintua jo paremmin!

Olemme ruokkineet maakotkia Utajärven kotkapaikallamme jo vuodesta 2005 lähtien. Talvella parhaina päivinä kotkia saattaa vierailla ruokinnalla jopa 10 eri yksilöä! Useat kotkat ja niiden vuorovaikutus keskenään ovatkin mielenkiintoista kuvattavaa. Mitä enemmän kotkia on paikalla, sitä enemmän on myös tapahtumia.

Maakotkien lisäksi ruokintapaikalla käy muuttoaikaan myös merikotkia. Merikotkat vierailevat lähinnä lokakuulta tammikuun alkuun ja jälleen uudelleen keväällä maaliskuussa.

Maakotkien kuvaussesonki kestää aina syyskuun alusta maaliskuun loppuun!

Katso Utajärven piilokojuista otettuja kuvia Flickr-galleriastamme!

Katso hinnat kuvien alta tai varaa suoraan verkkokaupastamme.

Kurkkaa vuokrattaville piilokojuillemme täältä

Finnaturen vuokrattavat piilokojut

Nyt voit valita mitä arvostat eniten piilojussa; Finnaturelta voit vuokrata joko premium- tai economy-tason kojun! Kaikissa kotkakuvauskojuissamme on 2 kuvausaukkoa jokaiselle kuvaajalle, lämmitys sekä erillinen kuivakäymälä.

Premium-koju

Vietä nyt kotkakojupäivä mukavasti Premium-kojussa, tarkkaile luontoa isoista ikkunoista ja istu rennosti hyvissä toimistotuoleissa, säädä kuvauskorkeutta sopivaksi. Eteisessä on täysi seisomakorkeus, joten siellä voi verrytellä päivän aikana. Piipahda kuivakäymälässä tai tarvittaessa viereisessä kojussa. Kojun edessa on runsas pikkulintujen ruokinta sekä istumaoksia, joten päivä kuluu mukavasti myös pikkulintuja ja tikkoja kuvaillen. Jos tämä kuulostaa sinulle sopivalta, varaa Premium-kojumme!

195 € / päivä / henkilö

Economy-koju

Samalla paikalla sijaitsevat myös vanhat alkuperäiset kojumme. Näiden jo perinteisten vuokrattavien kojujen varustus vastaa normaalia peruskojutasoa Suomessa. Toisessa kojussa on istumalaveri, toisessa muovituolit. Kuula/videopäät kiinnitetään kiinteään kuvaushyllyyn tai voit käyttää myös hernepussia. Kojut ovat matalia, joten seisomakorkeutta ei ole. Ikkunat on huomattavasti pienemmät kuin Premium-kojussa, joten myös näkyvyys on heikompi. Kojun edessä ei ole säännöllistä pikkulintujen ruokintaa, mutta voit tuoda tullessasi ruokaa pikkulinnuille kojun eteen. Kojuissa on kaasulämmittimet sekä yhteinen matala eteinen, jossa sijaitsee perinteinen puucee. Kuvausmahdollisuudet kaikista kojuista ovat samanlaiset.

160 € / päivä / henkilö

Jos menet kojulle ensimmäistä kertaa, perimme ensimmäisestä käyntikerrasta 100 € opastus- ja perehdyttämismaksun. Maksu on varauskohtainen.

Tarjous!
Premium 650 € / neljä kuvauspäivää / henkilö
(kojupäivän hinta vain 162,50 € / päivä/henkilö)
Economy 525 € / neljä kuvauspäivää / henkilö (jolloin kojupäivän hinnaksi jää vain 132 € /päivä/hlö).

Käytä kaikki neljä kuvauspäivää itse tai voit myös jakaa ostetut kuvauspäivät kaverin kanssa (eli tarjouspaketti voi olla myös kaksi kojupäivää kahdelle hengelle)! Hinta sisältää myös ensimmäisen päivän perehdytyksen ja luonnollisen syötin. Tarjouspaketin voit ostaa suoraan verkkokaupastamme premium -koju tai economy -koju. Sovi kojupäivien ajankohdat toimiston kanssa!

BirdLife Suomen jäsenyhdistysten ja Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n jäsenille -10% alennus normaalihintaisista kojuista ja kursseista. Kotkakojulla alennus koskee yhden kuvauspäivän hintaa.

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla! Ota yhteyttä toimistoomme, jos haluat käyttää virkistysetuja kojumaksuihin. Muista myös 10 kojulipun pakettimme!

Varaa kotkakoju sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264

Ei pelkästään maakotkia!

Kotkia odotellessa on mukava kuvata premium -kojun edessä ruokinnalla käyviä pikkulintuja, näin aika ei käy pitkäksi. Olemme valinneet hyvät istumaoksat ja kelot rekvisiitaksi linnuille.

Paikalla käy mm. oravia, töyhtö-, hömö-, tali- ja sinitiaisia, sekä närhiä, harakoita, variksia, korppeja. Tikoista paikalla vierailevat käpytikat, palokärjet ja harmaapäätikat.

Syksyisin kuvaajaa viihdyttävät varpushaukat – nuoret varpushaukat kisailevat närhien kanssa kojujemme edustalla ja niiden nopeita pyrähdyksiä on hauskaa kuvata! Vanhan varpushaukan osuessa paikalle näyttää nuorten lintujen taitolento kömpelöltä ja kalpenee kokeneemman linnun nopeudelle.

Satunnaisesti paikalla vierailee myös kanahaukka sekä nisäkkäistä kettu. Onpa paikalla vieraillut tunturihaukka ja ahmakin!

Kuvat matalasta kuvakulmasta

Piilokojumme sijaitsevat metsässä olevan kallioisen aukion reunassa, joten näkyvyys on hyvä. Kuvaussuunnan taustalla on havumetsää, joka on talvisin lumipeitteinen ja kuurainen. Pitkä etäisyys metsään luo kuviin kauniit taustat ja kuvauspaikan avoimuus antaa hyvät mahdollisuudet lentokuviin!

Kotkien kuvaussyötit kiinnitetään loivan kallion päälle, joten kotkia pääsee kuvaamaan mukavasti matalasta kuvakulmasta. Kuvauspaikallamme premium -kotkakojuissa on sivuvalo ja economy -kotkakojuissa myötävalo.

Talvisin maisema on luminen. Syksyisin somistamme paikan hehkumaan syksyn väreihin: maaruska loistaa syys-lokakuussa kasvillisuuden ollessa värikkäimmillään.

Kotkakuvausta syyskuulta maaliskuun loppuun

Aloitamme maakotkien ruokinnan vuosittain syyskuun alussa, ja ensimmäiset kotkat alkavat vierailla paikalla jo syyskuun aikana. Kotkien kuvaaminen onnistuu syyskuulta maaliskuulle, mutta hirvenmetsästyksen aloituspäiviä kannattaa välttää, sillä tällöin kotkat löytävät reilusti ravintoa myös luonnosta. Kuvaamaan pääsee toki hirvenmetsästyksen aikaankin, mutta suosittelemme 2 viikon taukoa hirvenmetsästyksen alkuun, kun ruokaa maastossa on paljon. Kysy lisää toimistoltamme.

Syksy on hyvää aikaa kotkakuvaukseen. Kun ruska hehkuu keltaisen ja punaisen eri sävyissä, saa varmasti massasta erottuvat kuvat. Syksyn erikoisuus on myös närhien kanssa kisailevat varpushaukat, jotka viihdyttävät kuvaajia läpi pitkän kuvauspäivän. Voisi melkein sanoa, että syksyn tähtiä ovat varpushaukat!

Sydäntalvella valoa on vain lyhyen aikaa, joten kojupäivä on silloin lyhyt. Toisaalta kotkat kerääntyvät ruokailemaan päivän ollessa lyhimmillään ja haaskalla saattaakin olla ruuhkaa. Kun useampi kotka kerääntyy samalle paikalle, kuvaajat innostuvat tulevista taisteluista.

Helmi-maaliskuussa valoa riittää hyvin lentokuviin, ja reviiripari häätää muut kotkat pois reviiriltään. Myötävalossa kovakaan kevään valo ei häiritse kuvaajaa.

Suositeltavat varusteet kotkakojuillemme

Kaikki polttovälit 70-800 mm ovat käyttökelpoisia ja eri objektiiveilla saat erilaisia kuvia! Etäisyys kotkiin vaihtelee 20-500 m välillä. Kojun edustan ruokinnalla käyvät linnut, joiden koko vaihtelee tiaisesta palokärkeen, tulevat vain muutaman metrin päähän kojuista.

Kotka on suuri lintu, jonka koko muuttuu paljon siipien avautuessa. Alle 300 mm objektiivit ovat hyviä maisemallisiin kuviin. Toimintakuviin, joissa kotkalla tai kahdella on siivet auki, sopivat hyvin 200-400 mm objektiivit, lentokuviin parhaita ovat yleensä 300-500 mm ja potretteihin yli 500 mm objektiivit. Mitä enemmän millejä, sitä lähemmäs linnut tulevat, mutta toisaalta, sitä helpommin siivet katkeavat lento- ja taistelukuvissa.

Huom. Objektiivia ei saa ottaa pois kuvausaukosta eli sitä ei voi vaihtaa kuvauspäivän aikana.

Kojuihin tarvitset oman video/kuulapään.

Vaatetuksen osalta kannattaa huomioida, että kojut ovat aamulla kylmät/viileät, mutta lämpenevät päivän edetessä. Mukana kannattaa siis olla lämmintä vaatetta. Väljät vaatteet ovat suositeltavia, koska päivä istutaan paikoillaan. Kojun lattiat ovat usein viileämmät, joten suosittelemme ottamaan villasukat mukaan, vaikka kojuilla onkin tossuja.

Varaa kotkakojut suoraan toimistoltamme

Varaa kotkakoju sähköpostitse osoitteesta info@finnature.fi tai puhelimitse 045-129 4264. Kun varaat kuvauskojun, saat toimistoltamme ohjeistuksen kotkien kuvaamiseen! Tarjouspaketin voit ostaa suoraan verkkokaupastamme. Tässäkin tapauksessa kuvauspäivät tulee sopia suoraan toimiston kanssa.

Huomaa, että piilokojut voit maksaa myös Edenredilläeazybreakilla, ePassilla ja Smartumilla!

Teeri

Teeren kuvaus sekä vasta- että myötävalo kojuista

Lue lisää

Suokukko

Suokukkokojuistamme kuvaat soidinta ja tunnelmallisia vastavalokuvia mukavasti

Lue lisää

Huuhkaja ja kanahaukka

Metsäkojumme tähtilajit ovat harvoin kuvatut huuhkaja ja kanahaukka

Lue lisää

Kuvausmatkat

Järjestämme upeita kuvausmatkoja ulkomaille - kysy myös räätälöityjä matkoja!

Lue lisää

Valokuvauskurssit

Tule oppimaan kuvaamista ammattilaisen johdolla mahtaviin kuvauskohteisiin

Lue lisää